Elektrische Hummer pick-up komt ook naar Europa

0

De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft plannen om de elektrische Hummer pick-up ook in Europa te gaan verkopen. Dat meldden bronnen in de Verenigde Staten.

General Motors wil met elektrische auto’s, zoals de Lyriq van het prestigemerk Cadillac, weer een serieuze speler worden op de Europese automarkt. Daar vertrok het in 2017 na de verkoop van de merken Opel en Vauxhall bijna volledig. Alleen de Chevrolet Corvette en de Cadillac XT4 worden momenteel nog in homeopathische aantallen verkocht.

Met elektrische auto’s is het vanwege Europese emissieregels makkelijker om op de Europese markt te opereren. De uitstoot problematiek was in 2017 een belangrijke reden voor de verkoop van de merken Opel en Vauxhall aan Peugeot SA (inmiddels met Fiat Chrysler Automobiles gefuseerd tot autoconcern Stellantis). General Motors is nu zoals gezegd alleen nog met een selecte groep auto’s uit het luxesegment actief in Europa.

Voor het aanbieden van de Cadillac in Europa zijn de plannen het meest concreet, waarbij het in de Verenigde Staten al bestelbare model Lyriq als eerste naar Europa zou kunnen komen. Over het verkopen van de elektrische Hummer pick-up (zie foto) in Europa wordt “nagedacht”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. General Motors  overweegt volgens Amerikaanse bronnen ook om een ‘start-up rond mobiliteit’ in Europa te beginnen.

De automaker is bezig om het merk Hummer nieuw leven in te blazen. Afgelopen december startte General Motors met de productie van het eerste elektrische model van het merk, een pick-up. Later volgt een SUV afgeleide. Het faillissement van General Motors in 2009 zorgde er voor dat de productie van de toenmalige Hummer modellen werd gestopt.

“Europa is de op een na grootste en snelst groeiende markt voor elektrische voertuigen ter wereld, wat een belangrijke kans biedt”, zei een woordvoerder van General Motors in november.

Reageren is niet mogelijk.