Groen licht voor Het Autosalon van Brussel

0

Al 2 jaar moeten (Belgische) liefhebbers van auto’s het zonder Salon stellen, want de coronapandemie gooide elke keer roet in het eten. Maar organisator Febiac komt nu met goed nieuws: volgend jaar komt er wel weer een editie van de Brussels Motor Show!

Toen het Autosalon begin dit jaar voor de tweede keer op rij geannuleerd moest worden, gingen autofabrikanten op zoek naar een alternatief. Een aantal merken verving de salondeelname door een eigen minishow bij lokale dealers. Dat was niet alleen goedkoper, maar bood ook meer mogelijkheden voor aandacht voor individuele klanten. Fans van het Autosalon waren bang dat dit wel eens de doodsteek voor de Brussels Motor Show zou kunnen worden, maar dat ‘rampscenario’ is afgewend: de 100ste editie gaat gewoon door.

De jubileumeditie belooft er eentje voor de geschiedenisboeken te worden, want Febiac verklapt alvast dat er gewerkt wordt aan een nieuw concept (en dus geen vervolg op de vorige 99 edities). Maar nieuw concept of niet, het gaat er natuurlijk om dat er zoveel mogelijk autofabrikanten aanwezig zijn. Febiac meldt in dit kader dat “zeer veel merken” hebben bevestigd deel te zullen nemen. Dat VAG importeur d’Ieteren ook present zal zijn, scheelt een slok op een borrel, want dat betekent niet alleen de aanwezigheid van Volkswagen en haar dochters Audi, Cupra, Porsche, Seat en Skoda, maar ook van Bugatti en waarschijnlijk zelfs Rimac.

Het Autosalon van Brussel zal dit keer van vrijdag 13 januari tot en met zondag 22 januari worden gehouden. Sommige edities trokken in het verleden meer dan 500.000 bezoekers, maar dat was in het pre internet tijdperk. Febiac, de Belgische tegenhanger van de RAI Vereniging, organiseert het evenement in de Heizel overigens niet zelf maar heeft deze klus uitbesteed aan een extern bureau: Fast Forward. Dit bedrijf uit Gent heeft nog nooit eerder een show van deze omvang georganiseerd, Maar wel voor de Belgische importeur van BMW. Diens voormalige commercieel directeur Gabriel Goffoy werkt tegenwoordig bij Febiac oftewel had het telefoonnummer van Fast Forward al in zijn telefoon staan …

 

 

Reageren is niet mogelijk.