Volkswagen schetst elektrische sedan ID.Aero

0

Volkswagen blikt vooruit op haar toekomst met de vrijgave van enkele exclusieve designschetsen van de ID.Aero, de eerste volledig elektrische sedan voor de Chinese markt. Het nieuwe studiemodel (waarvan de productieversie later ook in Europa en Noord-Amerika verschijnt) kenmerkt zich volgens de autofabrikant door een voorbeeldige aerodynamica, een stijlvol design en volop ruimte. De digitale wereldpremière van de conceptversie van de elektrische sedan vindt plaats op maandag 27 juni aanstaande om 14.00 uur.

Met de toekomstige productieversie van de ID.Aero breidt Volkswagen zijn ID familie uit naar de hogere middenklasse. Ook zou de elektrificatie offensief van de Duitsers erdoor , versneld worden, al maakt het automerk niet duidelijk hoe. Net als alle andere modellen binnen de ID familie staat de nieuwe sedan met zijn gladde carrosserie op Volkswagen’s Modular Electric Drive Matrix (MEB) platform. Het aerodynamische front en dak moeten helpen om het energieverbruik te verlagen en het rijbereik te vergroten.

VolkswagenIDaeroSchets2

De verkoop van de productieversie van de ID.Aero start op de Chinese markt in de tweede helft van 2023. Het vergelijkbare productiemodel voor de Europese en Noord-Amerikaanse markt wordt volgend jaar gepresenteerd. Aansluitend start de productie van de Europese en Noord-Amerikaanse versie van de ID.Aero in de Duitse fabriek in Emden. Bij ons zal het model als elektrisch alternatief voor de Passat gepositioneerd gaan worden. Dat China de primeur krijgt met de sedan komt doordat Volkswagen tot nu toe aldaar weinig verkoopgeluk heeft met de bestaande ID modellen. De ID.Aero moet het tij gaan keren.

Reageren is niet mogelijk.