Prijs vergelijking DS 7

0

DS Automobiles heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe 7, de gefacelifte versie van de 7 Crossback. Het aanbod bestaat uitsluitend uit plug-in hybride versies. Die hebben vermogens van 225, 300 of 360 pk. De prijzen beginnen bij 53.440 euro voor de E-Tense 225 Bastille+ uitvoering en lopen op tot 76.940 euro voor de E-Tense 360 4×4 La Première; een gelimiteerde uitvoering die standaard voorzien is van vrijwel alle opties en van Gloss Black designaccenten. De eerste exemplaren van de 7 arriveren in oktober in de DS Stores.

De DS 7 is standaard completer uitgerust dan de 7 Crossback. De extra uitrusting omvat onder meer led koplampen, een grootl icht assistent en draadloos Apple CarPlay. Andere zaken die tot de standaarduitrusting behoren, zijn parkeersensoren vóór en achter, dodehoekdetectie en Keyless Entry & Start. Daarnaast is elke 7 standaard uitgerust met het DS Iris systeem: een volledig vernieuwde interface die volgens de fabrikant volledig configureerbaar, reactief en naadloos is en natuurlijke spraakherkenning ondersteunt. Het zou een van de belangrijke verbeteringen van de 7 (Crossback) zijn. Het instrumentenpaneel, dat 12 inch groot is, biedt nieuwe grafische elementen voor belangrijke informatie over de aandrijving, zoals het energiemanagement van de plug-in hybride aandrijflijn.

DS7witteachtergrond3

De DS 7 is leverbaar met keuze uit 6 uitrustingsniveaus. Behalve de Bastille+ zijn dat de Rivoli, de Opéra, de Performance Line en de Performance Line+. De prijzen zijn respectievelijk 53.440, 57.740, 63.240, 54.440 en 57.440 euro. De 6de uitvoering is de gelimiteerde La Première. Deze verdient volgens DS een aparte vermelding vanwege zijn onderscheidende design, met zwarte logo’s, speciale badges en een Gloss Black afwerking voor zowel de voorste spoiler lip, de DS Wings, de grille, de raamlijsten als de dakrails. Hij is standaard voorzien van vrijwel alle optiemogelijkheden. Voor het interieur kan de klant kiezen uit Basalt Black Opéra of Pearl Grey Opéra, dat is voorzien van het voor DS Automobiles kenmerkende horlogeband nappa leder.

DS 7 E-Tense 225 Bastille+ 53.440 euro

Audi Cupra Mercedes-Benz Suzuki
Q3 Sportback Formentor GLA A-Cross
45 TFSI e e-Hybrid VZ Performance 250e Business Line 2.5 Plug-in Hybrid Style
52.700 euro 52.990 euro 55.910 euro 54.970 euro

De DS 7 E-Tense Rivoli is standaard uitgerust met DS Pixel led vision 3.0: een nieuwe lichttechnologie die volgens de fabrikant een extra dimensie toevoegt aan de SUV. De Pixel modules onderscheiden zich door een optimale lichtopbrengst, met behoud van de 3 kenmerkende modules in de koplampen. De Pixel functie biedt een krachtigere lichtbundel, terwijl het bereik van het groot licht is toegenomen tot 380 meter. De Rivoli uitvoering is verder voorzien van extra getinte ruiten achter. Het interieur is extra weldadig door de toepassing van leder in de kleur Basalt Black.

DS 7 E-Tense 300 4×4 Rivoli 62.730 euro

Jaguar Kia Mazda Toyota
E-Pace Sorento CX-60 RAV4
P300e AWD R-Dynamic S PHEV 4WD Executive Line PHEV Exclusive Packs
2.5 Plug-in Hybrid Style
62.914 euro 61.895 euro 62.190 euro 60.045 euro

Alle uitrustingsspecificaties van de DS 7 zijn standaard aanwezig bij de La Première uitvoering, waaronder DS Active Scan Suspension (een camera gestuurd demping systeem dat elk wiel onafhankelijk aanstuurt op basis van de oneffenheden in het wegdek en daarmee uniek is in de klasse van de DS 7), DS Drive Assist met techniek waarmee de SUV op Level 2 half autonoom kan rijden, het DS Iris infotainment systeem en de nieuwe DS Pixel led vision 3.0 koplampen. Op het gebied van comfort biedt de Franse SUV voorstoelen met verwarming, ventilatie plus massagefunctie, een elektrisch verstelbare achterbank, uitgebreide automatische klimaatregeling met 2 temperatuurzones met een bedieningspaneel voor de passagiers op de achterbank, een verwarmde voorruit, een elektrisch panoramisch zonnedak en gelamineerde akoestische zijruiten.

DS 7 E-Tense 360 4×4 Opéra 73.840 euro

BMW Land Rover Lexus Volvo
X3 Range Rover Evoque NX XC60
xDrive30e M Sport HE P300e AWD HSE 450h+ 4WD Launch Ed. T6 Recharge 4WD Ultimate
71.905 euro 75.740 euro 73.890 euro 74.495 euro

De DS 7 E-Tense La Première is gebaseerd op de top motorisering van de Franse avant-gardistische SUV. Het betreft de 360 pk variant van de stekker hybride aandrijflijn waarbij een tweede elektromotor (net zoals bij de 7 E-Tense 300) voor vierwielaandrijving zorgt. Hij is voorzien van een 200 pk sterke 1,6 liter PureTech benzinemotor en een elektromotor op de voor- en achteras (110 en 112 pk). De DS 7 E-Tense 225 heeft een PureTech 180 benzinemotor en een enkele elektromotor (110 pk sterk in combinatie met een 8-traps automaat en voorwielaandrijving.

DS7witteachtergrond2

De nieuwe DS 7 E-Tense 4×4 360 is speciaal afgesteld door DS Performance, met name door het energiebeheer te optimaliseren. Deze uitvoering ligt dichter bij de weg oppervlakte en remt ook krachtiger dan de andere uitvoeringen. De laatste eigenschap heeft hij te danken aan grotere remmen met 380 millimeter schijven op de vooras. De topversie van de DS 7 reeks accelereert in 5,6 seconden van 0-100 km/u. Voor alle plug-in hybride versies geldt dat de elektrische energie wordt geleverd door een 14,2 kWh batterij. Daarmee is een elektrische actieradius tot 65 km mogelijk volgens de gecombineerde WLTP cyclus. Met de 7,4 kW lader is de batterij in ongeveer 2 uur volledig op te laden.

 

Reageren is niet mogelijk.