Prijs vergelijking vernieuwde Lexus UX

0

Lexus maakt alle prijzen bekend van de vernieuwde UX 250h. De compacte hybride premium cross-over heeft een verbeterd multimediasysteem gekregen. In het kader van de update is de pas kort geleden aan de prijslijst toegevoegde ‘200’ benzine-uitvoering weer gesaneerd. Een goede zaak, want die motorvariant sloeg natuurlijk als een tang op een varken in het door hybride techniek gekenmerkte automerk.

Er zijn 7 verschillende uitrustingsniveaus. De Lexus UX 250h is te bestellen vanaf 47.995 euro. Naast dit naamloze basismodel zijn er de varianten Comfort (52.495 euro), Luxury (56.995 euro), Executive (62.995 euro), F-Sport Design (55.495 euro), F-Sport Line (63.995 euro) en voor de zakelijke klanten Business Line (49.995 euro).

Lexus Alfa Romeo Mazda
UX Tonale CX-5
250h 1.5T Hybrid 160 Speciale SA-G 194 Comfort
47.995 euro 48.080 euro 47.540 euro
Toyota Volkswagen Volvo
RAV4 Tiguan XC40
2.5 Hybrid Dynamic 1.5 TSI Elegance T2 Aut-8 Essential
47.695 euro 47.995 euro 47.495 euro

De Lexus UX (Urban eXplorer) is opgefrist met een nieuwe exterieurkleur, de mogelijkheid om kleuren met een contrasterend dak te combineren en een nieuw uitrustingsniveau. Daardoor valt er nu meer te kiezen. Voor alle 7 uitrustingsniveaus geldt dat die gecombineerd worden met een 2,0 liter hybride aandrijflijn van 184 pk. De 2 top uitvoeringen, de Executive Line en de F Sport Line, zijn er tegen meerprijs ook met vierwielaandrijving.

LexusUX250hVernieuwdPrijzen2

Afhankelijk van de uitrustingsklasse is de Lexus UX uitgerust met een display van 8 of 12 inch met de nieuwste Lexus multimediasystemen, waarbij touchscreen technologie de sterk bekritiseerde want gekmakende trackpad bediening vervangt. Beide schermen zijn groter dan voorheen en zijn 143 mm dichter bij de bestuurder geplaatst voor een comfortabele bediening. Ze bieden scherpere graphics (op het 12 inch scherm in high definition) gecombineerd met aanzienlijk verhoogde rekenkracht.

Lexus Audi BMW Honda
UX Q3 X1 CR-V
250h Comfort 35 TFSI S-tronic Advanced sDrive 18i 2.0 Hybrid Lifestyle
52.495 euro 51.832 euro 51.624 euro 53.070 euro

Het nieuwe spraakherkenningssysteem maakt het mogelijk om de boordassistent “Hey Lexus” te gebruiken. Dit maakt het gemakkelijker om spraakopdrachten te gebruiken om te bellen, de audio- en klimaatregeling te bedienen en te zoeken op internet. Het haalt informatie uit de cloud, waarmee er bijvoorbeeld kan worden gevraagd naar brandstofprijzen in de buurt en andere lokale informatie. Het systeem is geprogrammeerd om meer conversatietermen te begrijpen en om commando’s beter te herkennen wanneer er achtergrondgeluid is; de audio hoeft niet te worden gedempt en de microfoons herkennen of het de bestuurder of voorpassagier is die aan het woord is.

LexusUX250hVernieuwdPrijzen3

Smartphone-integratie via Apple CarPlay of Android Auto is standaard op elke UX en updates van de multimediasysteemsoftware kunnen draadloos worden geleverd met behulp van de DCM (Data Communicatie Module) van de auto. In de middenconsole zit een USB-A poort voor het afspelen van geluidsbronnen met hoge resolutie en een 2-tal USB-C poorten voor het opladen van apparaten.

Lexus Mini
UX Countryman
250h F Sport Line AWD JCW ALL4
65.995 euro 65.990 euro

De eerder genoemde nieuwe uitvoering is de F Sport Design. Die combineert de heftige exterieurstyling van de F Sport Line met het standaard onderstel. Het belangrijkste uiterlijk kenmerk is een specifieke grille (spilvorm met een Lexus L motief mesh patroon, afgewerkt in zwart met een chromen rand voor het onderste gedeelte). Hetzelfde patroon is terug te vinden in de behuizing van de mistlampen en bochtverlichting in de F Sport voorbumper met contrasterende chromen L-vormige omlijstingen. De achterbumper heeft ook een F Sport specifiek design, met een gitzwarte dakspoiler en sierlijsten rond de lichtunits. De 18 inch lichtmetalen F Sport velgen hebben een 10-spaaks design en een donkere metallic afwerking. Ook biedt de F Sport Design uitvoering standaard onder meer kunstlederen stoelbekleding, verwarmde voorstoelen, automatische airconditioning met 2 temperatuurzones (en Lexus’ Nanoe-X luchtkwaliteitssysteem), een achteruitrijcamera, automatische ruitenwissers, led koplampen met automatisch groot licht, chromen dakrails, zwarte wielkast lijsten en Lexus “F” badges.

LexusUX250hVernieuwdPrijzen4

De uitrusting van de top uitvoering, de F Sport Line, is verder uitgebreid. Het voorheen optionele Adaptive Variable Suspension en de Performance Rods voor & achter zijn voortaan bij de prijs inbegrepen. Beide systemen dragen volgens Lexus bij aan de scherpere handling en een soepeler rijgedrag op alle weg oppervlakken.

Lexus Mercedes-Benz
UX GLA
250h Business Line 180 Business Line
49.995 euro 51.212 euro

Voor het eerst is de kleur Sonic Platinum leverbaar op de UX. Deze speciale afwerking maakt gebruik van de geavanceerde sonische lak technologie van Lexus, waarbij een laag van slechts een paar micron dik de metaalschilfers in de lak dichter en gelijkmatiger verdeelt, waardoor een extra glans en diepere schaduw over de carrosserie van de auto ontstaat. Voor de F Sport Line en F Sport Design modellen zijn 6 kleuren beschikbaar die gecombineerd kunnen worden met een contrasterend zwart dak. Voor het interieur is er een nieuwe Hazel kleuroptie beschikbaar.

LexusUX250hVernieuwdPrijzen5

De vernieuwde UX 250h is per direct te bestellen. Dit najaar arriveert de cross-over bij de Nederlandse Lexus dealers. Ook voor de vernieuwde UX 250h geldt een garantietermijn tot 10 jaar / 200.000 km.

Reageren is niet mogelijk.