De 4-zits cabriolet is niet dood: Mercedes CLE

0

Mercedes test momenteel de cabrioversie van de nieuwe CLE klasse op de openbare weg. Op deze afbeelding is de open 4-zitter , die de typeaanduiding CLE krijgt, gevisualiseerd als ’43 AMG’.

Mercedes stroomlijnt haar modelreeks en reduceert het aantal carrosserievarianten aanzienlijk ten gunste van een reeks elektrische auto’s. Dat zal in de toekomst ook voor cabrio’s gelden. Met als resultaat dat voor de S-klasse Cabriolet, de E-klasse Cabriolet noch de C-klasse Cabriolet een opvolger is gepland. Deze 3 modellen zullen worden vervangen door de CLE. Die biedt ook plaats aan 4 personen en beschikt over een snel openende en goed geïsoleerde kap .

Dat de open E-klasse en de soortgelijke C-klasse versmelten tot één model is logisch: de 2 waren immers visueel toch al nauwelijks van elkaar te onderscheiden. En in het geval van de AMG uitvoering van de CLE hoef je om het prestatiepotentieel ook niet perse voor de S-klasse Cabriolet te gaan. De nieuwe 2-deurs Mercedes komt in 2023 op de markt. De CLE zal niet alleen als cabriolet leverbaar worden, maar ook als coupé. Tegelijkertijd wordt de nieuwe generatie van de E-klasse gelanceerd.

De cabrioletversie van de CLE biedt de bekende stijl van de recent geïntroduceerde C-klasse. De buitenspiegels bevinden zich daarentegen niet in de raamdriehoek zoals bij de Limousine en de Estate, maar zijn op de deurpanelen ondergebracht. Er is ook geen B-stijl. De ramen hebben geen frame en de taillelijn loopt dynamisch naar achteren omhoog. De CLE Cabrio zal gelanceerd worden met een elektrisch opvouwbare stoffen kap.

In het interieur mag de open 4-zitter niet afwijken van de huidige stijl van het merk. Dit betekent een dashboard dat vergelijkbaar is met dat van de C-klasse. De digitale cockpit achter het 3-spaaks stuurwiel is aanwezig, evenals de brede middenconsole met een verticaal 9,5-inch display.

Voor wat betreft de aandrijving zal de op het MRA II platform gabaseerde CLE uitsluitend leverbaar worden met viercilindermotoren (benzine en diesel). De kroon op het werk zijn de AMG versies C43 en C63e. Qua prijs zal de CLE beduidend hoger gepositioneerd worden dan de C-klasse en E-klasse modellen. Reken dus op een instaptarief dat met gemak de grens van de 80.000 euro doorbreekt. Eigenaren van de S-klasse Cabriolet zullen daar evenwel hun schouders over ophalen …

Reageren is niet mogelijk.