Land Rover Discovery is minst betrouwbare auto

0

Eerder heb jij op deze website kunnen lezen dat de Mini Cabrio samen met de Hyundai Tucson, de vorige generatie Kia Soul (2014-2019) en de Mitsubishi Eclipse Cross tot de betrouwbaarste auto’s behoort. Dat blijkt uit een enquête van het Britse magazine What Car onder 24.927 autorijders in het Verenigd Koninkrijk.

Respondenten van dit onderzoek gaven aan wat de reparatie van hun auto kostte en hoe lang ze de auto moesten missen. Aan de hand van deze 2 criteria gaf de redactie van WhatCar? een model een score. Daarbij werd de betrouwbaarheid weergegeven als percentage. De auto’s met hierin het hoogst scoren, zijn het betrouwbaarst. Maar afgezien van het nieuws rondom de Mini Cabrio c.s. leverde het onderzoek nog meer interessante weetjes op.

De Mini Cabrio scoorde samen met de Hyundai Tucson, de vorige generatie Kia Soul (2014-2019) en de Mitsubishi Eclipse Cross allemaal 100 procent. Maar kan jij ook leven met een auto die (minimaal) 99 procent betrouwbaar is? Zo ja, dan zou jij een van de volgende types kunnen overwegen. Want de rest van de top-10 van meest betrouwbare auto’s bestaat volgens WhatCar? uit de Toyota RAV4 (99,5 procent betrouwbaarheidsscore), de Lexus CT (99,3 procent), de Toyota Auris Hybrid (99,3 procent), de Mazda CX-3 (99,1 procent), de Toyota Aygo (99,1 procent) en de Lexus UX (99 procent). Zoals gewoonlijk domineren Aziatische auto’s (en dan met name Japanse exemplaren de top-10 van meest betrouwbare auto’s.

Maar met welke auto’s moet je het vaakst naar de garage? Op merkniveau word het podium van merken die zich zouden moeten schamen om de onbetrouwbaarheid van hun modellen bezet door Jeep, Land Rover en Fiat. En de modellen die jij het beste links kan laten liggen als jij een hekel hebt aan ongeplande bezoeken aan de garage zijn de Land Rover Discovery (een betrouwbaarheidsscore van slechts 70,7 procent), de Audi Q5 (73,4 procent), de Audi A3 (74,2 procent), de Peugeot 3008 (74,4 procent), de Volkswagen Touran (75,2 procent), de Nissan X-Trail (75,8 procent), de Volkswagen Golf Sportsvan (75,8 procent), de Porsche 718 Cayman/Boxster (77,9 procent), de Mercedes A-klasse (78,4 procent) en de Skoda Octavia (78,7 procent).

Reageren is niet mogelijk.