Chevrolet: Corvette wordt een apart merk

0

Chevrolet overweegt om Corvette te promoveren tot een apart automerk. Dit betekent dat er in de toekomst onder deze naam ook een sportieve sedan en de vandaag de dag obligate SUV verkocht gaat worden.

De naam ‘Corvette’ geniet bij fans van zogeheten muscle cars een iconische status. Maar Chevrolet zie het label vooral als een melkkoe. De Amerikanen willen de beroemde modelnaam ten gelde maken door in de toekomst ook andersoortige auto’s tot ‘Corvette’ te dopen. Nu ja, als Ford weg kan komen met het gebruiken van de aanduiding ‘Mustang’ voor een elektrische cross-over, dan is het logisch dat Chevrolet (en diens moederbedrijf General Motors) ook denkt zich wel het een en ander te kunnen permitteren.

Bedrijfseconomisch is er ook wel wat voor te zeggen om de naam ‘Corvette’ niet langer te reserveren voor een sportwagen. De populariteit van dit type auto staat onder druk. En het is de vraag wat er van de populariteit overblijft als sportwagens straks geen verbrandingsmotor meer mogen hebben. Door de badge ‘Corvette’ op andersoortige modellen te plakken, wordt er nieuw leven in de modelnaam geblazen. Wie kan daar op tegen zijn?

Chevrolet denken in de eerste plaats aan een SUV met de merknaam Corvette. Die zal wat hoger in de markt worden gezet als de Ford Mustang Mach-E. Chevrolet gaat onder eigen label namelijk al een serie relatief betaalbare elektrische gezinswagens op de markt brengen, waaronder een cross-over. Die moet de tuttige Bolt (bij ons verkocht als Opel Ampera-e) doen vergeten. Reken ook op een sportieve sedan. Die zal qua formaat tussen de Tesla modellen 3 en S gepositioneerd kunnen worden en net zo extravert gaan ogen als de Porsche Taycan. Voor de elektrische Corvette modellen belooft Chevrolet een 800 volt platform en een laadvermogen van 350 kW. Verder wordt er gewerkt aan een 2-traps transmissie zoals Porsche die gebruikt voor de Taycan en aan slimme vierwielaandrijving met Torque Vectoring via de verschillende elektromotoren.

De promotie van Corvette tot apart automerk betekent niet dat de dagen van de huidige C8 sportwagen geteld zijn. Er schijnen nog diverse nieuwe aandrijfvarianten in de pijplijn te zitten, waaronder een stekker hybride uitvoering en een volledig elektrische versie. Ook als sportwagen gaat Corvette dus een breder publiek aanspreken.

 

Reageren is niet mogelijk.