Ford roept Kuga terug vanwege brandgevaar

0

Ford roept wereldwijd 634.000 auto’s terug vanwege brandgevaar. Het gaat daarbij onder andere om de Kuga 1.5 Ecoboost. De auto’s moeten terug naar de garage omdat de benzine-injectoren kunnen scheuren, zo maakte de Amerikaanse autofabrikant bekend. Daardoor kan de benzine gaan lekken, waardoor de Kuga in brand kan vliegen.

Naast de Kuga (die op de Noord Amerikaanse markt verkocht wordt als Escape) gaat het om de Bronco Sport. Dat model heeft dezelfde technische basis. Alleen de uitvoeringen met 3 cilinder 1,5 liter Ecoboost motor moeten terug. Het gaat daarbij om exemplaren die zijn gebouwd sinds 2020. De Kuga PHEV hoeft niet terug naar de garage.

Een van de eerste signalen van een gescheurde injector is een sterke benzinelucht. Ford heeft inmiddels 20 meldingen van brand ontvangen door het euvel. In 3 gevallen vlogen ook nabijgelegen gebouwen in brand. Eerder dit jaar noopte transmissieproblemen Ford tot een terugroepactie van miljoenen auto’s. Door een ondermaats kwaliteitsbeheer heeft het Amerikaanse concern daar relatief vaak mee te kampen.

De veelvuldige terugroepacties bij Ford drukken de winst van het bedrijf. Dat was onlangs reden voor topman Jim Farley om de kwaliteitsmanager te vervangen. In Nederland constateerde de Consumentenbond eerder deze maand dat Ford relatief veel onbetrouwbare modellen in haar gamma heeft.

Reageren is niet mogelijk.