Nóg exclusiever: Mercedes-Maybach S-klasse Haute Voiture

0

In het mondaine Dubai heeft Mercedes-Maybach de productieversie van de S-klasse Haute Voiture voorgesteld: van deze super luxueuze uitvoering zullen slechts 150 exemplaren worden vervaardigd. De klanten kunnen rekenen op een bijpassende tassen set.

Afgelopen mei stelde Mercedes op basis van de Maybach S 680 de conceptstudie Haute Voiture voor. Daarvan is nu de productieversie klaar. Mercedes spreekt van een ultiem collectors item. De prijs is niet bekend, maar het spreekt voor zich dat de Haute Voiture uitvoering alleen voor de rijkste verzamelaars is weggelegd.

MercedesMaybachSklasseHauteVoiture2

Vanuit deze optiek is het logisch dat Mercedes de Maybach S 680 Haute Voiture tijdens een modeshow in Dubai heeft voorgesteld. Daar konden de vip gasten de limousine met zijn 2-kleurig koetswerk (in ‘Nautical Blue’ donkerblauw en ‘Rose Gold’ goudroos) en een interieur waarin dezelfde nieuwe modekleuren terugkeren (afgewisseld met andere tinten, waaronder wit voor de stoelbekleding) live aanschouwen.

MercedesMaybachSklasseHauteVoiture7

Verder zijn er kristallen en opaal witte accenten. Naast het witte leder voor het meubilair, is er een speciale Bouclé stof gebruikt voor de verdere aankleding, terwijl linnen en mohair tapijten het luxegevoel nog verder verhogen. Kers op de taart? Champagneglazen in ‘Rose Gold’ afwerking en een genummerde ‘Haute Voiture’ badge.

MercedesMaybachSklasseHauteVoiture6

Het ‘Hey Mercedes’ MBUX infotainmentsysteem werd voor deze super exclusieve S-klasse licht aangepast en omvat bij de Haute Voiture uitvoering 12 verschillende Avatars die dienst doen als Personal Assistant en die gekleed zijn in bijvoorbeeld een avondjurk of een smoking.

MercedesMaybachSklasseHauteVoiture3

Klanten krijgen bovendien ‘gratis en voor niks’ een handgemaakte geschenkdoos met daarin onder andere een schaalmodel en een sleutelhanger.

MercedesMaybachSklasseHauteVoiture8

Bij de onbekende prijs inbegrepen is ook een speciale afdekhoes met daarop zowel het Maybach- als het Haute Voiture logo. En als klap op de vuurpijl kunnen de klanten ook rekenen op een bijpassende tassen set.

MercedesMaybachSklasseHauteVoiture5

“De Mercedes-Maybach S-Class Haute Voiture geeft het startschot voor een nieuw hoofdstuk van verregaande exclusiviteit voor het merk”, aldus Maybach directeur Daniel Lescow. “Met een beperkte oplage van 150 stuks is deze speciale editie een uiting van onze merkfilosofie om af en toe begeerde verzamelaarsobjecten uit te brengen”.

MercedesMaybachSklasseHauteVoiture4

In dit geval is dat verzamelaarsobject dus een luxueuze versie van de Mercedes-Maybach S 680. Dit betekent dat een 612 pk sterke V12 voor de aandrijving zorgt. Een dergelijke krachtbron is sowieso al een zeldzaamheid in de autowereld.

MercedesMaybachSklasseHauteVoiture

Reageren is niet mogelijk.