Waze voortaan geïntegreerd in multimediasysteem Renault

0

Klanten van Renault hoeven in de toekomst bij het nieuwe infotainmentsysteem van het Franse merk niet langer Android Auto of Apple Carplay te gebruiken om te kunnen profiteren van de navigatieaanwijzingen met live updates van Waze.

De primeur is voor de Renault modellen Austral en Mégane E-Tech Electric. Zij zijn reeds leverbaar met het OpenR Link multimediasysteem dat het Franse merk heeft ontwikkeld in samenwerking met Google. Dankzij Waze wordt het dan nog gemakkelijker om files te vermijden. Renault is namelijk het eerste automerk dat de navigatie-app van dit bedrijf (dat rekening houdt met de live verkeerssituatie) rechtstreeks in de interface van haar multimediasysteem aanbiedt. Het is dus niet nodig om een smartphone (per kabel of draadloos) aan te sluiten.

RenaultWazeIntegratie

Automobilisten kunnen Waze nu ook al gebruiken op het infotainmentscherm van hun voertuig als die is uitgerust met Android Auto (voor telefoons met een Google-besturingssysteem) of Apple Carplay (voor iPhones). Maar door Waze rechtstreeks te integreren in het Google-systeem van de Austral en de Mégane E-Tech Electric, zorgt Renault er voor dat er rechtstreeks geprofiteerd kan worden van de live updates over de verkeerssituatie. Dit betekent betere real time informatie.

Gebruik van Android Auto of Apple Carplay is dus niet langer een must. De rechtstreekse integratie van Waze betekent dat men makkelijker de andere functionaliteiten van het Google-systeem van de Austral en de Mégane E-Tech Electric kan gebruiken. Het systeem werkt met een virtuele simkaart en profiteert van een geoptimaliseerde weergave op het grote 12 inch verticale scherm in de middenconsole. Aan de andere kant staat het systeem niet toe dat het display naar het instrumentenpaneel wordt geschakeld, zoals het geval kan zijn via de ingebouwde navigatie van de auto.

RenaultWazeIntegratie2

Renault klanten met één van de modellen met het OpenR Link multimediasysteem die Waze rechtstreeks op het grote scherm willen gebruiken, kunnen de app installeren via de Google Play applicatie in de auto of via de ‘My Renault’ app. Men kan daarvoor de bestaande Waze accountgegevens gebruiken of een nieuwe account aanmaken. De integratie van Waze in de Renault modellen Mégane E-Tech Electric en Austral is al effectief. Het zal de eerste 5 jaar dat men de auto bezit gratis zijn.

 

Reageren is niet mogelijk.