Hyundai presenteert de vernieuwde i10 en i10 N Line

0

Hyundai heeft de i10 bijgepunt. Zowel het interieur als het exterieur van de A-segment auto kreeg een bescheiden design-upgrade en op het gebied van technologie en comfort zou het model naar een hoger niveau getild zijn. Behalve nieuwe geavanceerde connectiviteitsfuncties heeft de i10 er voorzieningen bij gekregen die normaal gesproken alleen bij auto’s in hogere segmenten te vinden zijn. De N Line uitvoering onderging eveneens een update en moet in zijn vernieuwde outfit nu sportiever ogen dan voorheen.

De vernieuwde i10 zal verkrijgbaar zijn met keuze uit 9 exterieurkleuren. 2 daarvan zijn geheel nieuw: Lumen Grey, een heldere, lichtgrijze kleur met parelmoerafwerking, en Meta Blue, met blauw-paarsachtige kleurreflecties en parelmoerafwerking. Tevens zijn er 2-tone versies met het dak in contrasterend Phantom Black. Zowel de projectiekoplampen als de led dag verlichting (zowel voor als achter) zijn opnieuw ontworpen. De elementen aan de voorzijde zijn geïntegreerd in een sportieve brede grille met nieuw ontworpen honingraatstructuur. Aan de achterzijde geven de gecombineerde led lichten een ‘H’ weer op de horizontale lijn die de achterklep siert. De vernieuwde i10 krijgt bovendien nieuw ontworpen 15-inch lichtmetalen velgen.

Hyundaii10e

De N Line uitvoering onderscheidt zich door design-elementen die volgens Hyundai zijn geïnspireerd op de autosport, waaronder een vernieuwd ontwerp van de bumpers, inzetstukken en rode accenten. De rugleuningen van de stoelen zijn voorzien van triple red line stoffen bekleding en het model wordt geleverd met nieuwe 16 inch lichtmetalen velgen.

Hyundaii10

Geïntegreerde connectiviteitsfuncties maken de vernieuwde i10 volgens Hyundai niet alleen technologisch geavanceerder, maar zorgen ook voor een aangenamere gebruikerservaring in de auto. Nieuwe technologieën zijn onder meer een 4,2 inch LCD instrumentenpaneel, USB type C-aansluitingen voor & achterin, de nieuwste generatie eCall op basis van het 4G netwerk en Over The Air (OTA) kaartupdates. Vertrouwd zijn het 8,0 inch touchscreen, evenals Audio Video Navigation (AVN), draadloze Apple CarPlay en Android Auto, draadloos opladen van de smartphone en de nieuwste versie van Hyundai Bluelink.

Hyundaii10g

De vernieuwde i10 biedt Hyundai een van de meest uitgebreide veiligheidsuitrustingen in zijn klasse. Hij is uitgerust met de meest actuele versie van SmartSense dat diverse actieve veiligheids- en rijassistentiesystemen bundelt. Noodrem assistent Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) met voetgangersherkenning is nu uitgebreid met fietsersherkenning. De assistent helpt bij het signaleren en voorkomen van mogelijke ongevallen met obstakels vóór de auto. Autonome rijbaanassistentie Lane Following Assist (LFA) helpt de bestuurder met subtiele stuurcorrecties om in het midden van de rijstrook te blijven. Rear Occupant Alert (ROA) herinnert de bestuurder er met een bericht in het instrumentarium aan wanneer het achterportier tijdens de rit onvoldoende is afgesloten of om te voorkomen dat er iets of iemand op de achterbank achterblijft na het parkeren.

Hyundaii10h

De vernieuwde i10 biedt onverminderd een bagageruimte van 252 liter. Met neergeklapte achterbank neemt de inhoud toe tot 1.050 liter. Opvallende features zijn de bagageruimte met dubbele bodem, de in één beweging neerklapbare achterbank, een achteruitkijkcamera die de bestuurder ondersteunt tijdens het parkeren en elektrisch inklapbare buitenspiegels.

Hyundaii10c

De productie van de vernieuwde Hyundai i10 begint naar verwachting in april van dit jaar in de Hyundai-fabriek in het Turkse Izmit. De eerste exemplaren worden deze zomer in de showroom verwacht.

Hyundaii10b

Reageren is niet mogelijk.