Primeur voor Mini: de elektrische Cabrio

0

Eerder deze week werd er nog over gespeculeerd dat Maserati in de vorm van de GranCabrio Folgore wel eens de eerste 4-persoons volledig elektrische open auto zou kunnen introduceren, maar het is Mini die met deze primeur aan de haal gaat.

De Britten hebben voor deze scoop gezorgd doordat hun elektrische cabriolet in minder dan 8 maanden tijd van idee tot (kleine) serieproductie ontstond. Terecht merkt Mini op dat dit model een volgende stap is op weg naar een volledig elektrisch gamma.

MiniCabrioElectric2

Na de positieve feedback op het unieke exemplaar dat in de zomer van 2022 werd gepresenteerd, zet Mini nu de volgende stap met een kleine serieproductie van de Electric Cabrio, een nieuw hoofdstuk op het gebied van elektrisch rijden. Het is zoals gezegd de eerste elektrische (premium) 4-zits cabriolet ter wereld. Vanaf april is deze full-option Mini Electric Cabrio in Europa leverbaar in een zéér gelimiteerde oplage van 999 exemplaren.

MiniCabrioElectric3

“Nu, 3 jaar na introductie van de Mini Electric, is 1 op de 5 in Europa verkochte Mini’s volledig elektrisch. In Nederland is dit zelfs al ruim 1 op de 4. Dit succes heeft ons aangemoedigd om binnen een paar maanden een kleine serieproductie op te zetten voor de  Electric Cabrio. Met veel plezier kondig ik aan dat wij 999 klanten de buitengewone en exclusieve Go-Kart feeling in de open lucht kunnen bieden”, aldus Stefanie Wurst, de merk chef van Mini.

MiniCabrioElectric10

De Mini Electric Cabrio wordt leverbaar in de kleuren Enigmatic Black en White Silver. Portiergrepen, side scuttles en de omlijsting van de voor- en achterlichten zijn uitgevoerd in Resolute Bronze. De Mini logo’s en de modelaanduiding zijn uitgevoerd in Piano Black. Het e-logo, zoals bekend van de Hatch Electric, is te vinden op de voorbumper en de achterzijde. Het opschrift ‘1/999’ benadrukt het exclusieve karakter van de gelimiteerde elektrische Mini Cabrio.

MiniCabrioElectric5

Ook aanwezig zijn 17 inch lichtmetalen velgen in Electric Power Spoke 2-tone design. Die zijn gemaakt van 100 procent secundair aluminium. Mini zegt daarmee voorop te lopen op het gebied van een duurzame bedrijfsvoering. De combinatie van het gebruik van groene stroom bij de productie en het gebruik van secundaire grondstoffen zorgt voor een aanzienlijke vermindering van CO2-emissie ten opzichte van een conventioneel productieproces.

MiniCabrioElectric9

De sportstoelen zijn uitgevoerd in Mini Yours Leer Lounge design en voorzien van stoelverwarming en instelbare ondersteuning voor de onderbenen. Het met Nappa leer beklede multifunctionele sportstuur draagt volgens de ontwerpers bij aan de Go-Kart feeling en biedt mede dankzij de stuurverwarming extra rijcomfort. In de onderste spaak van het stuur accentueert de Mini Electric Badge het exclusieve karakter van de elektrische cabriolet. De met Piano Black afwerkte interieurpanelen krijgen extra glans door de Ambiante verlichting, die ook weer bijdraagt aan de exclusieve uitstraling. Gele accenten in het interieur benadrukken de volledig elektrische aandrijving van de open 4-zitter, zoals de gele start-/stopknop.

MiniCabrioElectric4

Tot de uitrusting behoren ook de eDrive services zoals die bekend zijn van de Hatch Electric. Deze services voorzien de bestuurder van informatie over het huidige energieverbruik, de actuele actieradius en tips voor zuinig rijden. Essentiële informatie is samengevat te zien op het Head-up display. Op langere ritten moeten onder meer de Active Cruise Control met Stop & Go-functie en de Mini Driving Assistant voor extra comfort zorgen.

MiniCabrioElectric11

Met een lengte van 3.863 mm, een wielbasis van 2.495 mm, een breedte van 1.727 mm en een bagageruimte met een volume van 160 liter blijven de afmetingen onveranderd ten opzichte van de Mini Cabrio met brandstofmotor. De 184 pk sterke elektromotor is ontwikkeld door moederbedrijf BMW Groep in Dingolfing en Landshut. Het compacte formaat van de elektromotor zorgt volgens Mini voor een bijzonder harmonieuze gewichtsverdeling en komt de wendbaarheid en toegankelijke rijeigenschappen ten goede. De elektrische aandrijving laat de Mini Electric Cabrio vanuit stilstand naar 100 km/u accelereren in 8,2 seconden.

MiniCabrioElectric12

De actieradius bedraagt 201 km (WLTP). De volledig elektrisch bedienbare softtop laat zich openen en sluiten bij snelheden tot 30 km/h en is ook gedeeltelijk te openen als een schuifdak. Met het dak gesloten zorgt goede isolatie volgens Mini voor een bijzonder stille rit.

MiniCabrioElectric13

Met de Electric Cabrio toont Mini naar eigen zeggen haar flexibiliteit en zet het voor het eerst een kleine serieproductie op. De Electric Cabrio wordt naast de reguliere Hatch Cabrio geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 999 exemplaren De productie vindt plaats in Nederland. Nederland krijgt 30 exemplaren van deze zeer gelimiteerde full-option Cabrio met een consumentenadviesprijs van 62.990 euro.

MiniCabrioElectric6

Reageren is niet mogelijk.