Fiat opent nieuwe fabriek in Algerije

0

Stellantis investeert ruim 200 miljoen euro in de bouw van een nieuwe autofabriek in de Noord-Algerijnse havenstad Oran. Eind dit jaar start aldaar de productie van de Fiat 500 Hybrid. In 2024 komt daar de Doblò bij. Uiteindelijk zullen er 6 modellen van Fiat in Oran van de band gaan rollen, te weten de Tipo, de 500X plus de bedrijfswagens Ducato en Scudo, zo meldt Stellantis.

De bouw van de fabriek moet kort na de zomer voltooid zijn. De planning is dat er tegen 2026 jaarlijks 90.000 auto’s met Fiat op de site het levenslicht zullen zien. Dat levert in Oran 2.000 banen op, verwacht Stellantis. De opening van de fabriek is onderdeel van de groeistrategie van het concern, dat zich ten doel stelt om rond de decenniumwisseling 1 miljoen voertuigen per jaar te verkopen in de regio Midden-Oosten en Afrika. 70 procent van die auto’s moeten lokaal gebouwd gaan worden.

FiatAlgerije

Stellantis vermeldt niet of straks in Algerije ook auto’s voor de Europese markt gemaakt gaan worden. Het concern is flink aan het reorganiseren in Italië. Vorig jaar werd bevestigd dat de elektrische Fiat 500e in Turijn van de band blijft rollen. De 500 Hybrid komt momenteel uit Polen, maar daar wil Stellantis de Jeep Avenger en 2 soortgelijke modellen van Alfa Romeo en Fiat gaan bouwen. Dit zou kunnen betekenen dat de productielijn van de 500 Hybrid verplaatst wordt naar Algerije.

 

Reageren is niet mogelijk.