Jeep in actie: Renegade en Compass tijdelijk als New Upland

0

Jeep breidt het aanbod van de Renegade en Compass uit met 2 nieuwe uitvoeringen waarvan de oplage beperkt is. Met de New Upland introduceert het merk een speciale versie die zich onderscheid met exclusieve kleuren en details. Met de High Altitude, die alleen leverbaar is als Compass e-Hybrid, combineert Jeep naar eigen zeggen een speciale uitrusting met een beperkte meerprijs.

De nieuwe uitvoering New Upland is beschikbaar voor de Renegade en Compass met de 240 pk sterke 4xe plug-in hybride aandrijflijn. Deze versie is gebaseerd op de Limited uitvoering en te herkennen aan de bronskleurige details aan de buitenzijde, het zwarte dak en de zwarte lichtmetalen velgen.

Het interieur wordt gekenmerkt door details in Metakrome brons, terwijl veel delen zijn vervaardigd uit gerecyclede materialen, zoals hergebruikt kunststof voor het dashboard en de portierpanelen. De bekleding van de sportstoelen is deels gemaakt van Seaqual Marine Plastic; een duurzaam materiaal gemaakt van uit zee ingezameld en gerecycled plastic.

Kopers kunnen ook rekenen op onder meer full LED koplampen met automatisch grootlicht, mistlampen met bochtverlichting, dak rails, een 7 inch TFT informatiedisplay, het Uconnect infotainmentsysteem met een groot touchscreen en smartphoneconnectie via Android Auto of Apple CarPlay. Geheel in lijn met het credo ‘Design to Function’ zijn de stoelen van de Upland eenvoudig te wassen en reinigen. Wat carrosseriekleuren betreft zijn de Renegade en Compass Upland leverbaar in Colorado Red, Solid Black, Alpine White, Sting Grey of Shade Blue.

De 4xe plug-in hybride aandrijflijn van de Renegade en Compass beperkt (in het gunstigste geval) de CO2 uitstoot tot 43 gram/km; dit dankzij de elektrische ondersteuning van de benzinemotor en de mogelijkheid om een afstand tot 50 kilometer volledig emissievrij af te leggen. De 4xe plug-in hybride aandrijflijn bestaat uit een 1,3 liter benzinemotor, een 7-traps automaat en een elektromotor op de achteras. De batterij heeft een capaciteit van 11,4 kWh. Het hoge koppel van het elektrische aandrijfsysteem en de mogelijkheid om het koppel met uiterste precisie af te stellen, zorgt volgens Jeep voor verbeterde 4×4 eigenschappen.

 

Compass High Altitude

Met de High Altitude introduceert Jeep nog een speciale editie van de Compass. Deze is ook gebaseerd op de Limited uitvoering, maar dan in combinatie met de 130 pk sterke 1.5T e-Hybrid en voorwielaandrijving. Met zijn mild hybridesysteem (MHEV) wordt de Compass volledig elektrisch aangedreven bij lage snelheden, bijvoorbeeld bij het wegrijden vanuit stilstand en tijdens parkeermanoeuvres, en kan de bestuurder verschillende ‘EV-functies’ selecteren: Silent Start, Energy Recovery, Boost & Load Point Shift en Electric Drive.

De Jeep Compass 1.5T e-Hybrid High Altitude heeft een meerprijs van 1.000 euro ten opzichte van de Limited uitvoering, maar ook een rijkere uitrusting. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer het Infotainment Pack met geïntegreerde navigatie en 10,1 inch touchscreen, verkeersbordherkenning en een handsfree elektrisch bedienbare achterklep. Daarnaast kan de koper rekenen op zwarte 19 inch lichtmetalen wielen, zwarte emblemen en een eigen uitstraling doordat de onderzijde van de bumpers, de dorpels en de wielkastranden in carrosseriekleur zijn uitgevoerd. Binnenin is het dashboard afgewerkt met rode stiksels en zijn de stoelen bekleed met een stoffen / kunstlederen bekleding met rood stikwerk. Jeep levert de Compass High Altitude met keuze uit de carrosseriekleuren Colorado Red, Solid Black en Alpine White.

 

Prijzen en service

Het klantenserviceprogramma Jeep Wave is standaard beschikbaar voor de nieuwe modellen van Jeep. Dit biedt de volgende exclusieve voordelen:

Twee jaar onderhoud bij Jeep-dealers.
24/7 ondersteuning via telefoon of online chat.
Voertuigbescherming inclusief 24/7 pechhulp en leenautodekking voor de eerste dag.
VIP-toegang tot geselecteerde, exclusieve Jeep-merkevenementen.

De nieuwe Renegade 4xe New Upland is per direct te bestellen voor prijzen vanaf 46.300 euro en de Compass 4xe New Upland vanaf 51.700 euro. De Jeep Compass 1.5T e-Hybrid is leverbaar vanaf 44.400 euro.

Reageren is niet mogelijk.