Volkswagen ruilt de Wörthersee in

0

Vorige maand maakte de gemeente Maria Wörth bekend dat er geen (Golf) GTI bijeenkomsten meer gehouden gaan worden. De Oostenrijkers vinden klimaatbescherming namelijk belangrijker dan grote auto-evenementen.

Als reactie had Volkswagen al aangekondigd dat zij reeds aan het onderzoeken was hoe de Golf GTI fan gemeenschap in de toekomst ondersteund zou kunnen worden. Nu is duidelijk geworden wat de in Wolfsburg gevestigde autofabrikant daarmee bedoelde.

VolkswagenWörthersee4

Volkswagen zal vanaf 2024 de legendarische GTI bijeenkomst van Wörthersee naar Wolfsburg verplaatsen. Het evenement “GTI Coming Home” vindt plaats voor de poorten van de hoofdfabriek van Volkswagen. Volgens het bedrijf zijn de beschikbare ruimte en infrastructuur in Wolfsburg ideaal om een ​​groot aantal bezoekers met hun voertuigen te ontvangen.

“Onze GTI fans zijn erg belangrijk voor Volkswagen en daarom is de uitwisseling met hen erg belangrijk voor ons”, zegt Imelda Labbé, bestuurslid Sales, Marketing en After Sales bij Volkswagen Passenger Cars. “Daarom hebben we vrij snel nadat de GTI-bijeenkomst aan de Wörthersee helaas was afgelast, de beslissing genomen om de GTI fan community in Wolfsburg een nieuw thuis voor het evenement te bieden. Bij de planning van de bijeenkomst willen wij ook rekening houden met de wensen van de fans, want het moet vooral een ontmoeting voor hen zijn, zodat wij komend jaar enkele highlights en verrassingen kunnen bieden”.

Naast voertuigpresentaties, podiumshows en clubbijeenkomsten zijn er nog vele andere activiteiten en verrassingen voor GTI-fans.

De GTI-meeting is oorspronkelijk geïnitieerd door fans van de compacte hete hatchback. Volkswagen heeft de laatste jaren steeds meer de scepter overgenomen aan de Wörthersee. Na de afzegging door de gemeente Maria Wörth voor toekomstige GTI-meetings, neemt Volkswagen de organisatie van de legendarische GTI-meeting nu volledig over. Aan de ene kant is het logisch, maar aan de andere kant past het totaal niet in de elektromobiliteitsstrategie van het autoconcern. Het zal interessant zijn om te zien of Wolfsburg de cultstatus van de Wörthersee kan bereiken.

Reageren is niet mogelijk.