Prijs vergelijking Mini Cabrio Seaside Edition

0

Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de Mini Cabrio presenteert de Britse BMW dochter nu een gelimiteerde versie, Seaside Edition genaamd. Deze uitvoering wordt door de makers omschreven als “een sportieve klassieker met exclusieve uitrusting en designkenmerken” en wordt leverbaar in glinsterend blauw Caribbean Aqua en in de lichte Nanuq White lakkleur.

De Mini Cabrio Seaside Edition is verkrijgbaar als Cooper en Cooper S. De laatste versie heeft een 2,0 liter motor van 178 pk onder de kap waarmee “momenteel ’s werelds enige cabriolet in het premium compacte autosegment” vanuit stilstand in 7,2 seconden naar 100 km/u kan accelereren. De Mini Cooper heeft een 3 cilinder benzinemotor met een vermogen van 136 pk. Voor beide varianten geldt dat de zwarte, elektrisch bediende stoffen kap automatisch kan worden geopend of gesloten tot 30 km/u.

MiniCabrioEdition2

Vanaf deze maand is de gelimiteerde Seaside Edition van de Mini Cabrio leverbaar. De actie-editie kenmerkt zich door een specifiek ontwerp van het exterieur en interieur. Van de zijdeuren naar de achterkant van het voertuig lopen dubbele decoratieve strepen in wit. De Cooper S versie beschikt bovendien over een uniek element op de voorbumper, waar een gestileerde “30” verwijst naar de verjaardag van het model. Optioneel is de Seaside Edition in Nanuq White leverbaar met het Piano Black Exterieurpakket.

MiniCabrioEdition3

Op de side scuttles staat ‘Seaside’ subtiel als opschrift van de editie, inclusief een (volgens Mini) subtiele hint naar de 30ste verjaardag van het model, met grafisch vormgegeven cijfers in licht- en donkerblauw. De verjaardag wordt ook gevierd met exclusieve ‘Seaside’ belettering in oranje op de achterkant. “Ondertussen doen de optionele 18 inch lichtmetalen velgen in Pulse Spoke design denken aan pulserende golven in het water”, zo schrijft Mini in haar persbericht. Standaard wordt de Seaside Edition overigens geleverd met 17 inch lichtmetalen velgen in Roulette Spoke design. De editie specifieke vaststaande naafdoppen zijn ook voorzien van het jubileumnummer.

MiniCabrioEdition4

Bovengenoemde dubbele decoratieve strepen en Seaside belettering komen terug op de instaplijsten. Met Cross Punch Carbon Black leder beklede stoelen (met comfortabele ondersteuning voor de onderbenen en armleuningen in de deuren) zijn standaard. Optioneel zijn de stoelen ook leverbaar met het comfortabelere ‘Mini Yours Leer Lounge Carbon Black’.

MiniCabrioEdition5

Mini voorziet het actiemodel van “editie specifieke, exclusieve interieurpanelen”. Zowel het gedrukte patroon als de bijbehorende letters verwijzen naar het jubileum. Dit patroon verschijnt ook op de vloermatten in de vorm van een grafische badge. De onderste spaak van het leren sportstuur is voorzien van het ‘Seaside’ opschrift. De autosleutel heeft een specifiek, grafisch golfpatroon in iriserende blauwe tinten.

Mini……………… Fiat………….. Mazda……….
Cabrio 500C MX-5
Seaside Edition La Prima Kazari
Cooper e SA-132
44.290 euro 40.790 euro 44.890 euro

Volgens Mini heeft de Cabrio Seaside Edition “werkelijk alle opties op het gebied van bestuurdersassistentie en connectiviteit”. De Cooper versie gaat in Nederland 44.290 euro kosten en de Cooper S uitvoering 50.490 euro.

MiniCabrioEdition6

Reageren is niet mogelijk.