Helemaal zoals toen: restauratie Renault Twingo

0

De Twingo blaast dit jaar 30 kaarsjes uit. Renault dealers van de Synethis Groep hebben een apart verjaardagscadeau bedacht: zij hebben 4 exemplaren van de eerste generatie laten restaureren. Elke auto is voorzien van een van de originele kleuren van de Twingo.

Een van deze auto’s mag volgende maand weer in gebruik worden genomen door de winnaar van een wedstrijd. De Synethis Groep exploiteert 18 verkooppunten voor Renault in de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

RenaultTwingoRestauratie11

De eerste generatie Twingo werd in 1992 gepresenteerd en in 1993 op de markt gebracht. De klant had toen de keuze uit 4 kleuren voor de carrosserie: Ultramarijn blauw, Indisch geel, Koraal rood en Koriander groen. Elk van deze 4 kleuren is gebruikt voor het quartet exemplaren van de Twingo dat nu is opgeknapt.

RenaultTwingoRestauratie10

Maar voordat zij konden worden voorzien van een nieuwe laklaag, zijn eerst het passagierscompartiment en de carrosserie gerestaureerd met originele onderdelen in de werkplaatsen van de Renault – Synethis dealer in Draguignan, Gap, Manosque en Cavaillon.

RenaultTwingoRestauratie7

“Iedereen heeft een herinnering met een Twingo! Wij zijn verheugd om aan het verjaardagsfeestje een bijdrage te kunnen leveren door deel te nemen aan dit restauratieproject. Het team heeft er alles aan gedaan om de 4 exemplaren van de Twingo zo authentiek mogelijk te maken”, aldus de verheugde Didier Viola, werkplaatsmanager bij de Renault Draguignan dealer.

RenaultTwingoRestauratie9

Na te zijn tentoongesteld in 9 verkooppunten van Synethis, zullen deze gerestaureerde Twingo’s op 23 september deelnemen aan een parade op het circuit van Luc, in de Var, ter gelegenheid van de Classic Show die georganiseerd door de distributeur. Bezoekers worden uitgenodigd om hun favoriete auto uit het 4-tal te kiezen, en een van hen mag vervolgens mee naar huis worden genomen.

RenaultTwingoRestauratie4

Daarvoor, op 19 en 20 augustus, vindt er een grote bijeenkomst plaats in Chambley, in Meurthe-et-Moselle, voor de 30ste verjaardag van de Twingo.

Reageren is niet mogelijk.