Mitsubishi Xforce beleeft wereldpremière op Indonesia Auto Show

0

Mitsubishi onthulde donderdag de langverwachte geheel nieuwe Xforce op de Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIIAS) in Tangerang. De Japanse autofabrikant claimt dat de compacte SUV speciaal is ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van bestuurders in de Zuidoost-Aziatische regio.

Mitsubishi kondigt aan dat het geheel nieuwe model zal worden vervaardigd door haar lokale dochteronderneming, Mitsubishi Motors Krama Yudha Indonesia, en binnenkort zal worden gelanceerd in andere ASEAN-landen, zoals Vietnam en de Filippijnen. De assemblagefabriek, gelegen in Bekasi, West-Java, zal de Xforce ook leveren aan exportmarkten in Zuid-Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Export naar Europa is niet gepland. Mitsubishi wil zich in onze marktregio zien te redden met klonen van een 2-tal Renault modellen, aangevuld met de nieuwe Outlander PHEV.

MitsubishiXforce4

Met een prijs vanaf 379 miljoen rupee, ongeveer 23.000 dollar, zal de geheel nieuwe Xforce, die over 5 zitplaatsen beschikt, te koop zijn bij geautoriseerde Mitsubishi dealers in heel Indonesië. Takao Kato, president en Chief Executive Officer van het Japanse merk, zei dat de Xforce is ontworpen als een voertuig dat niet alleen uitblinkt in rijprestaties en rijeigenschappen, maar ook beschikt over een comfortabel interieur en gebruiksvriendelijke functies.

MitsubishiXforce

“Wij hebben ons hart en onze ziel in de ontwikkeling gestoken om opwinding te brengen in het dagelijkse rijgedrag van onze klanten”, zei Kato in een verklaring. Hij voegde eraan toe dat de compacte SUV rigoureuze tests onderging om hem aan te passen aan de diverse wegomstandigheden in Zuidoost-Azië. Met een bodemvrijheid van 222 millimeter is de Xforce goed uitgerust om over weg te kunnen met ruw terrein dat in de regio veel voorkomt. De SUV beschikt ook over veelzijdige opbergruimtes en een kofferbak met meerdere indelingsmogelijkheden.

MitsubishiXforce5

Het entertainmentsysteem in de Xforce omvat een Yamaha Premium geluidssysteem, een 12,3 inch smartphone-gekoppeld audio display en een 8 inch digitaal bestuurdersscherm, volgens Mitsubishi allemaal ontworpen voor intuïtieve bediening.

MitsubishiXforce6

Mitsubishi is optimistisch dat de Xforce het opmerkelijke succes zal evenaren van zijn tegenhanger met 7 zitplaatsen, de Xpander, die kort na de lancering meer dan 25 procent van de Indonesische markt voor kleine MPV modellen veroverde en bijdroeg aan ongeveer 45 procent van Mitsubishi’s totale verkoop in Indonesië.

MitsubishiXforce2K

Reageren is niet mogelijk.