Nieuwe Jeep Wagoneer S toont zijn interieur

0

Jeep mag als eerste lid van de Stellantis merkfamilie een auto lanceren die gebaseerd is op het nieuwe STLA Large platform van het autoconcern. Dat wordt de Wagoneer S. Jeep en Stellantis beloven voor deze elektrische SUV een indrukwekkend prestatieniveau. Daarnaast kunnen we rekenen op veel luxe en heel wat technologiesnufjes. Jeep heeft dus duidelijk premium ambities met de nieuwe Wagoneer S.

Van de Wagoneer S liet Jeep eerder al een aantal teasers zien. Daarmee konden wil al een beeld krijgen van de neuspartij. Nu toont Jeep het volledige koetswerk van de Wagoneer S, alsmede een deel van het interieur.

JeepWagoneerSplaag5

Daarop is duidelijk te zien dat bij de nieuwe SUV de nadruk op een hightech ambiance komt te liggen, want het dashboard telt maar liefst 4 schermen: een digitaal instrumentarium, 2 displays in de middenconsole (eentje voor het infotainment, het andere voor zaken als de klimaatregeling) en een extra scherm voor de bijrijder. Daarop kan men tijdens het rijden video’s streamen. Waarschijnlijk wordt de Wagoneer S ook uitgerust met een head-up display voor de bestuurder. Daarmee zijn er in totaal 5 verschillende schermen! Ook aan boord zijn een McIntosh audiosysteem met 19 luidsprekers en een speciale schakelaar voor de verschillende rij modi.

JeepWagoneerSplaag3

Over het design van de nieuwe Wagoneer S werd al eerder gemeld dat Jeep er een soort Range Rover (Velar) van heeft gemaakt. We zien namelijk hetzelfde gestrekte lijnenspel, een spitse achterzijde en een opvallende dak spoiler (die de stroomlijn moet verbeteren). Verder maken de foto’s duidelijk dat de nieuwe elektrische SUV een panoramisch dak krijgt met 2 glazen panelen.

JeepWagoneerSplaag2

Na de compacte Avenger is de Wagoneer S het tweede elektrische model van Jeep. Prijstechnisch zal de SUV tussen de Compass en de Grand Cherokee gepositioneerd gaan worden. Zoals gezegd heeft de Wagoneer S de primeur om als eerst Stellantis model het nieuwe STLA Large platform te mogen gebruiken. Deze elektrische basis zal ook worden gebruikt voor een nieuwe generatie elektrische auto’s van Alfa Romeo en Maserati. Beide merken plannen een SUV in de klasse van de Audi Q8 e-Tron, BMW iX, Lotus Eletre, Mercedes EQE SUV en Polestar 3. Bij Alfa Romeo gaat het om een compleet nieuw model, terwijl het in het geval van Maserati om de opvolger van de Levante gaat.

JeepWagoneerSplaag6

Het STLA platform biedt plaats aan een maximaal 118 kWh groot batterijpakket. Daarmee is theoretisch een actieradius van 800 km mogelijk. Krachtige elektromotoren (2 stuks) zorgen er voor dat er in minder dan 3 seconden naar 100 km/u kan worden gesprint. Zo snel wordt de Wagoneer S echter niet. Daarvan wordt de sterkste uitvoering 600 pk sterk en dient voor de acceleratie naar 100 km/u ongeveer 3,5 seconden uitgetrokken te worden. Zijn rijbereik wordt geraamd op 600 km. De Wagoneer S zal spoedig worden voorgesteld en op de Amerikaanse thuismarkt moet de verkoop in de herfst van 2024 van start gaan. Europa zal over een jaar kennis kunnen maken met de nieuwe elektrische luxe-SUV van Jeep.

JeepWagoneerSplaag4

Reageren is niet mogelijk.