Wedge-Tastic: deze conceptstudie van Honda gaat in 2026 in productie

0

Honda maakt dit jaar een grootse entree op de CES in Las Vegas met niet één, maar twee futuristische conceptstudies die zó uit een sciencefictionfilm hadden kunnen komen.

Deze showmodellen, genaamd Saloon en Space-Hub, dienen als een voorproefje van Honda’s aankomende generatie elektrische auto’s.

HondaSaloonConcept11

Het meest opvallende van de 2 modellen is ongetwijfeld de Saloon met een carrosserie-ontwerp dat geïnspireerd is op wigvormige showauto’s uit de jaren zeventig. De conceptstudie roept herinneringen op aan iconische stijloefeningen uit die tijd, waaronder de beroemde Aston Martin Bulldog. Wat het extra intrigerend maakt, is dat Honda heeft bevestigd dat de sedan als inspiratiebron zal dienen voor het eerste productie model van haar zogeheten 0-serie en in 2026 op de markt zal komen. Het model zal aanvankelijk in Noord-Amerika worden gelanceerd, gevolgd door Japan, Azië en Europa. Daarna zijn Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika aan de beurt.

HondaSaloonConcept2

Naast het opvallende ontwerp en de vleugeldeuren, waarvan uiteraard niet wordt verwacht dat die deel zullen uitmaken van het eindproduct, heeft Honda bevestigd dat de Saloon op een nieuw platform rust dat speciaal voor elektrische auto’s is ontwikkeld.

HondaSaloonConcept4

Onder het lage en brede koetswerk gaat een ruim interieur schuil dat voorzien is van een Human Machine Interface (HMI) instrumentenpaneel. Voor de aankleding heeft Honda uitsluitend duurzame materialen gebruikt. De Saloon introduceert ook noviteiten op het gebied van stuur-by-wire en motion-control managementsystemen die waarschijnlijk voor de productieversie zullen worden overgenomen.

HondaSaloonConcept5

De Space-Hub is een MPV-achtige conceptstudie. Ook al heeft Honda voor dit ontwerp geen productieplannen, het biedt wel een glimp van hoe andere modellen van de 0-serie er uit zouden kunnen gaan zien.

HondaSaloonConcept6

Deze futuristische elektrische auto beschikt over een groot glazen dak dat de passagiers op een prachtig uitzicht op de omgeving trakteert.

HondaSaloonConcept7

Achter de bestuurderszitplaats bevindt zich een afgezonderd passagierscompartiment met tegenover elkaar liggende zitbanken, waardoor flexibele zitopstellingen mogelijk zijn die plaats bieden aan verschillende passagiers en een ‘knooppunt’ creëren die mensen met elkaar en met de buitenwereld verbindt. De Space-Hub beschikt ook over een onconventioneel ontwerp aan de achterkant die gekenmerkt wordt door een rechthoekige verlichtingsstrip en de afwezigheid van een ruit.

HondaSaloonConcept8

Naast deze conceptstudies introduceert Honda ook een nieuw ‘H’ logo voor zijn toekomstige elektrische modellen, waaronder de 0-serie. Volgens het bedrijf symboliseert dit nieuwe ontwerp “2 uitgestrekte handen”; een weerspiegeling van Honda’s toewijding om “de mogelijkheden van mobiliteit uit te breiden en te blijven voldoen aan de behoeften van zijn klanten”.

HondaSaloonConcept9

 

Reageren is niet mogelijk.