Audi zit met ‘Vorst’ in zijn maag

0

De opvolger van de Audi Q8 e-tron zal in een andere fabriek van de band rollen. Dat heeft productiedirecteur Gerd Walker bevestigd. Audi laat de huidige Q8 e-Tron in Vorst, nabij Brussel, bouwen, maar voor de opvolger heeft het merk haar fabriek in Mexico in het vizier. Daar rolt momenteel de Q5 van de band. Om fluctuaties in de output te voorkomen, is een tweede model wenselijk. Dat hiervoor gedacht wordt aan de nieuwe Q8 e-Tron is niet verrassend, want ook de concurrenten BMW en Mercedes laten diverse SUV modellen in de Noord-Amerikaanse regio bouwen.

Dat de opvolger van de huidige Q8 e-Tron, die in 2027 klaar moet zijn, niet meer in Vorst zal worden gebouwd, was al enige tijd bekend. Begin februari heeft Autointernationaal.nl hier reeds over bericht. De directie van de Brusselse autofabriek probeert nu sluiting te voorkomen door een productieorder voor een ander merk van de Volkswagen Groep binnen te halen.

Walker, bij Audi verantwoordelijk voor de productie, heeft nu bevestigd dat de opvolger van de Q8 e-Tron vanaf 2027 in Mexico gebouwd gaat worden. Het is een beslissing die niet meer terug te draaien valt. Of het lukt om een alternatief te vinden, zal de tijd moeten leren. Audi zegt niet van plan te zijn om haar personeel in de Belgische fabriek te laten vallen. “We zoeken een oplossing”, aldus Walker.

Mogelijk kan de fabriek in Vorst open blijven door voor een ander merk van de Volkswagen Groep een model te gaan bouwen. Het autoconcern wil de diverse familieleden in de toekomst sowieso meer laten samenwerken om zo kosten te besparen. “Wij werken binnen de Volkswagen Groep dagelijks aan een beter netwerk”, aldus Walker. Ook de directie van de Audi fabriek in Vorst liet eerder al weten dat er gekeken wordt naar verschillende scenario’s voor een vervolg op de productie-order voor de Q8 e-Tron.

Reageren is niet mogelijk.