Alpine A290: officieel debuut op 13 juni

0

Na de presentatie van de conceptversie van de A290, mei vorig jaar 2023 in Bristol (Verenigd Koninkrijk), bereidt Alpine zich nu voor op de onthulling van de productievariant. Het is de eerste volledig elektrische auto van de sportieve Renault dochter.

De A290, feitelijk een heet gepeperde versie van de Renault 5 E-Tech, beleeft zijn wereldpremière op 13 juni tijdens de legendarische 24-uursrace van Le Mans in Frankrijk. Momenteel is Alpine nog druk bezig met het verfijnen van de laatste details van de A290. Na een testsessie in het noorden van Zweden in februari, uitgedost in camouflage, bereidt het sportieve neefje van de 5 E-Tech zich nu voor op het langverwachte onthulmoment.

AlpineA290teaser3

Het Franse elektrische bommetje zal net als tijdens de Centenary-editie van de Le Mans-klassieker in 2023 in het Paddock Center van Alpine onthuld worden. Deze dealer, gelegen vlakbij het circuit, werd ingehuldigd tijdens de gelijktijdige presentatie van de A110 R Le Mans en het endurance-prototype dat deelneemt aan het WEC-seizoen 2024.

AlpineA290teaser4

De festiviteiten zouden op dezelfde manier moeten plaatsvinden voor de A290 met, waarom niet, een paraderonde over het 13,6 kilometer lange circuit. De kleine elektrische sportieve hatchback zal vervolgens worden tentoongesteld in de 24H Village van Le Mans voordat hij aan het einde van het evenement terugkeert naar de showroom van Alpine.

AlpineA290teaser6

Daarna gaat de A290 de verkoopfase in. Het openen van de orderboeken zou tegen het einde van het jaar moeten gebeuren, aldus een woordvoerder van het in Dieppe gevestigde Alpine. Dit betekent dat de toekomstige concurrent van de Abarth 500e, de Cupra Raval en de Volkswagen ID.2 GTI begin volgend jaar op onze wegen moet verschijnen.

AlpineA290teaser2

De Alpine A290 zal worden uitgerust met een motor met een vermogen tussen de 220 en 240 pk, gekoppeld aan een accu  van iets meer dan 52 kWh. De bom, waarvan het gewicht van de basisversie niet meer dan 1.500 kilo zal bedragen, zou volgens de WLTP-cyclus ongeveer 400 km kunnen afleggen. Reken op een prijs van ongeveer 42.000 euro.

AlpineA290teaser5

Reageren is niet mogelijk.