Fiat viert 20ste verjaardag van de 500 op een bijzonder manier

0

Het is exact 20 jaar geleden dat Fiat een reïncarnatie van de 500 aankondigde door op de autosalon van Genève de conceptstudie Trepiuno te presenteren.

Om dat te vieren, kan de aaibare Italiaan nu besteld worden in een door Stellantis Heritage aangeklede Tributo Trepiuno uitvoering.

Fiat500TributoTrepiuno6

De huidige Fiat 500 ging pas in 2007 in productie, maar dat mag de pret niet drukken.

Fiat500TributoTrepiuno9

Stellantis Heritage heeft goed zijn best gedaan op de feesteditie. Zo is de witte carrosseriekleur met parelmoer glans identiek aan die van de conceptstudie. Verder krijgt de klant unieke 5-spaaks velgen met een glanzende afwerking. De achterlichten hebben weer een volledig rode binnenkant. Klassiek blauwe Fiat logo’s en een panoramadakje maken de uiterlijke kenmerken van de Tributo Trepiuno uitvoering af.

Fiat500TributoTrepiuno2

Stellantis Heritage heeft het interieur van de 500 Tributo Trepiuno dezelfde kleurstelling gegeven als de conceptstudie uit 2004 (rood met wit).

Fiat500TributoTrepiuno10

Het dashboard is gedecoreerd met enkele schetsen van dat showmodel. De stoelzittingen zijn ivoorwit, maar de bovenkant van het dashboard is klassiek rood. De achterbank heeft dezelfde kleur. In de stoelbekleding heeft Stellantis Heritage ‘Trepiuno XX’ geborduurd (‘XX’ is de Romeinse benaming voor ’20’, een verwijzing naar het aantal jaren dat wij al bekend zijn met dit ontwerp).

Fiat500TributoTrepiuno11

Het resultaat is een superschattige 500 die na 20 jaar nog steeds niet verouderd oogt en door modelfans met gejuich zal worden ontvangen. Maar de Tributo Trepiuno editie kan niet bij de lokale Fiat dealer besteld worden. Als jij een exemplaar van dit feestmodel wil, dan zal je contact op moeten nemen met Stellantis Heritage. De 500 Tributo Trepiuno is namelijk onderdeel van diens ‘Reloaded By Creators‘ project.

Fiat500TributoTrepiuno4

De oplage is nog niet bekend en dat geldt ook voor de prijs van dit karaktervolle autootje. Fiat stopt overigens dit jaar met de productie van de 500 Hybrid. Zijn elektrische opvolger is (gelukkig) nog lang niet aan het einde van zijn latijn.

 

Reageren is niet mogelijk.