InterClassics Brussels toont 110-jarige historie Maserati

0

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 november komt de oldtimerbeurs InterClassics voor de negende maal terug naar Brussels Expo. Deze editie belicht de 110-jarige historie van Maserati.

Speciaal voor deze gelegenheid brengt InterClassics meer dan 20 modellen van de Italiaanse fabrikant samen in de Brusselse Heizel paleizen. De auto’s zijn afkomstig uit diverse musea en internationale privécollecties en vertegenwoordigen een ongekende waarde.

InterclassicsBrussels2

Het Italiaanse merk kent een sportief palmares, met onder meer deelname én winst in de Formule 1, Targa Florio, Indy 500 en later ook FIA GT1 én de elektrische Formule E. Naast deze wapenfeiten wordt de Italiaanse fabrikant mede geroemd vanwege een breed arsenaal aan iconische straatauto’s. Zo wist het merk met de drietand in 1963 eigenhandig de niche van de sportsedans in het leven te roepen met de destijds baanbrekende Quattroporte. Ook in het huidige tijdperk weet Maserati zich geregeld in de kijker te spelen want de MC12 uit 2004 kan zich meten met de meest begeerlijke supercars van dit moment. Afgelopen januari werd een exemplaar geveild voor 3 miljoen euro.

InterclassicsBrussels3

Na 3 bezoekersrecords op rij te hebben geboekt, is de organisatie van InterClassics verheugd om het nieuwe thema en de poster in de kenmerkende tekenstijl te presenteren. Hierop prijkt een Maserati A6GCS/53 Spyder. Dit type volbloed racewagen nam in de jaren 50 diverse keren deel aan de Mille Miglia en Targa Florio. Deze legendarische races hebben menig winnaar een heroïsche status bezorgd. Met gevaar voor eigen leven joegen de coureurs hun bloedsnelle racewagens dwars door Italiaanse dorpjes en over smalle land- en bergwegen. Onder autoliefhebbers worden deze races beschouwd als het hoogtepunt in het World Sportscar Championship van de jaren 50. Wegens grote ongevallen zijn deze evenementen een halt toegeroepen. Tegenwoordig wordt van beide races nog een moderne rallyvariant georganiseerd.

InterclassicsBrussels5

Speciaal voor InterClassics Brussels 2024 zal de organisatie meer dan 20 Maserati’s uit binnen- en buitenland samenbrengen. Deze auto’s zijn afkomstig uit diverse internationale musea en privécollecties. Zo krijgen de bezoekers een compleet beeld van de 110 jaar tellende historie van het roemruchte merk. In 2023 hadden de auto’s van het Le Mans-thema een verzekeringswaarde van ruim 60 miljoen Euro. Met Maserati als thema doet InterClassics opnieuw een gooi naar een bedrag wat in de vele miljoenen loopt. Om het thema kracht bij te zetten, is InterClassics een samenwerking aangegaan met de Maserati Owners Club Belgium.

InterclassicsBrussels4

Voorzitter Guido Danneel vertelt hierover: “Het jaar 2024 belooft een speciaal moment te worden voor de club, met InterClassics Brussels die volledig gewijd is aan het vieren van 110 jaar Maserati. Dankzij deze samenwerking hebben de InterClassics-bezoekers toegang tot unieke, nooit eerder gepresenteerde Maserati’s. Ondanks de relatief kleine omvang, beschikt de club over een unieke collectie zeldzame oldtimers die zowel de tijd als de veranderende designtrends glansrijk hebben doorstaan. De club, bekend om zijn jaarlijks volgepakte rallykalender, biedt zijn leden avonturen in zowel het binnenland als daarbuiten. Er wordt een sterke band onderhouden met de Maserati-fabriek in Modena, en de club organiseert regelmatig trips naar het buitenland, waarbij een bezoek aan de fabriek niet mag ontbreken”.

InterclassicsBrussels7

InterClassics Brussels vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 17 november in paleis 4, 5, 6 en de patio van Brussels Expo. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. Entreekaarten zijn online met korting te koop: de prijs voor volwassenen is 23.00 euro. Aan de kassa betaalt men 25 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen (onder begeleiding) gratis naar binnen.

Reageren is niet mogelijk.