Laatste ronde voor Porsche 718 Boxster en Cayman

0

Er is slecht nieuws uit Stuttgart-Zuffenhausen: Porsche moet niet alleen de conventioneel aangedreven Macan uit haar gamma halen, maar noodgedwongen ook de 718 Boxster en Cayman. De reden is identiek: het sportwagen duo voldoet niet aan de nieuwe regels van de Europese Unie op het gebied van cybersecurity.

Per 1 juli worden namelijk de veiligheidseisen voor met internet verbonden systemen aanscherpt. Voor autofabrikanten die kunnen / willen investeren in een update is dat geen probleem, maar voor modellen die toch al op weg waren naar de uitgang, kunnen de kosten die voor deze aanpassing gemaakt moeten worden niet meer terugverdiend worden. De Macan met benzinemotor is zo’n auto, maar er zijn meer slachtoffers: de Porsche 718.

Porsche718StyleEditions

Zowel de Boxster als de Cayman verdwijnen straks namelijk uit de Europese prijslijst, zo heeft een woordvoerder van Porsche bevestigd na eerdere berichtgeving van Autointernationaal.nl in de Newsflash. Het saneren van het sportwagen duo is noodzakelijk omdat er na 1 juli geen nieuwe exemplaren van de 718 meer ingeschreven mogen worden in de Europese Unie. Tenminste, niet zonder een update. En daar gaat Porsche dus geen geld meer in investeren.

Er wordt een uitzondering gemaakt voor 2 specifieke uitvoeringen van de 718: de Cayman GT4 RS en de Spyder RS. Dat die door de mazen van het net kunnen glippen, dankt het tweetal aan hun hoge prijs: die beperkt de verkoop dusdanig, dat er voldaan wordt aan de toegangsregels voor het geitenpaadje dat de Europese Unie heeft aangelegd: automodellen waarvan jaarlijks hoogstens 1.500 stuks verkocht worden, hoeven niet aan de nieuwe cybersecurity regels te voldoen.

Voor klanten die hun zinnen hadden gezet op beter betaalbare modellen uit het 718 gamma is het na juliwachten op de komst van een elektrische opvolger van het sportwagen duo. De introductie daarvan staat gepland voor 2025. Porsche blijft de 718 Boxster en 718 Cayman wel buiten Europa verkopen. De productie van het sportwagen duo wordt dus niet helemaal gestaakt.

Reageren is niet mogelijk.