Opnieuw productiestop bij Volkswagen in Emden

0

Volkswagen heeft de laatste tijd steeds opnieuw ongebruikelijke maatregelen moeten nemen.Terwijl het autoconcern uit Wolfsburg extra shifts inzet voor de productie van de Golf en de Tiguan, worden in Emden de assemblagelijnen voor de ID.4 en de ID.7 nu weer stopgezet. Aldaar liep ook de oude Passat van de band, maar de nieuwe editie gaat in dezelfde fabriek als de Skoda Superb gebouwd worden.

Gelukkig voor Volkswagen zijn de (ver)nieuw(d)e edities van de Passat, Tiguan en Golf verkoop technisch veelbelovend van start gegaan.Volkswagen mag dus niet klagen over een gebrek aan vraag naar auto’s met een verbrandingsmotor op basis van het MQB (Modularer Quer Baukausten) platform.Er komen nu zoveel bestellingen voor de Passat, Tiguan en Golf binnen, dat in de grootste autofabriek van Europa speciale weekenddiensten worden ingevoerd.

Maar de situatie maakt ook pijnlijk duidelijk dat Volkswagen met haar elektrische repertoire de gevoelige snaar nog steeds niet heeft weten te raken. Dat de ID.7 (foto) geen verkoop hit is, wisten we al, maar nu lijkt ook de nieuwe ID.7 de Europese autoconsument koud te laten. Eerder gebeurde dat al in China. Verzachtende omstandigheid is dat de vraag naar elektrische auto’s op de Duitse thuismarkt van Volkswagen sinds december sterk is gedaald. Toen werd als een donderslag bij heldere hemel een koopsubsidie regeling afgeschaft.

Reageren is niet mogelijk.