Vernieuwde Volkswagen Golf GTE is 272 pk sterk

0

Volgende maand opent Volkswagen de orderboeken voor de vernieuwde Golf GTE. Kenmerken zijn een aangescherpt design, een krachtigere hybride aandrijflijn én een DC snelle laadfunctie.

De vernieuwde Golf GTE is aan de buitenkant te herkennen aan model specifieke blauwe badges en een bies in dezelfde kleur, die ditmaal als ‘wenkbrauwen’ boven de koplampen doorlopen. De honingraatgrille en de dikker aangezette bumpers laten volgens Volkswagen geen twijfel bestaan over de sportieve aspiraties van de auto.

VolkswagenGolfGTE3

De aandrijftechniek van de meest sportieve plug-in hybride Golf is herzien en biedt maar liefst 272 pk. Via een 6-traps DSG-automaat wordt dat vermogen naar de voorwielen gestuurd. Het elektrische rijbereik van de vernieuwde Golf GTE is gestegen tot meer dan 100  kilometer. Snel de accu opladen (DC) kan met een vermogen van maximaal 50 kW. Het rij bereik (als zowel de benzinetank als de accu leeg worden gereden) bedraagt zo’n 1.000 kilometer.

VolkswagenGolfGTE4

Upgrades aan het design van het interieur komen tot uiting in blauwe accenten en ruitjesstof op de middelste banen van de stoelen. De vernieuwde Golf GTE is volgende maand te bestellen en staat vanaf juli bij de Volkswagen dealers in de showroom.

VolkswagenGolfGTE2

Reageren is niet mogelijk.