Mercedes roept wereldwijd 341.000 SUV’s terug om brandgevaar

0

Mercedes roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto’s terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de SUV modellen GLE en GLS uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023.

Het nieuws over de terugroepactie werd bekendgemaakt door de Duitse toezichthouder voor transport, Kraftfahrt-Bundesamt (KBA). Een defecte schroefverbinding van een stroomdraad kan losraken waardoor kortsluiting kan ontstaan met mogelijk brand tot gevolg. De betreffende auto’s worden in de werkplaats van de Mercedes dealers gecontroleerd en indien nodig hersteld. Of er ook exemplaren daadwerkelijk in vlammen zijn opgegaan door het euvel is niet bekendgemaakt.

Een woordvoerster van de Nederlandse importeur van Mercedes kan nog niet zeggen of de betreffende SUV’s ook bij ons moeten worden teruggeroepen. “Dat moet ik uitzoeken”, zo laat zij in een reactie weten. De GLE en GLS worden hier wel verkocht. Vorig jaar werden 343 respectievelijk 28 exemplaren op kenteken gezet. In Duitsland worden in totaal 11.000 stuks van de GLE en GLS terug geroepen naar de dealer.

Reageren is niet mogelijk.