Prijs vergelijking Skoda Kodiaq 1.5 eHybrid

0

Vorige maand debuteerde de nieuwe Skoda Kodiaq op de Nederlandse automarkt in mild hybride vorm. Nu worden de orderboeken geopend voor de plug-in hybride versie. Die heeft een elektrisch rijbereik van maximaal 123 kilometer. De plug-in hybride Kodiaq is nu als Business Edition te bestellen vanaf 48.990 euro.

De plug-in hybride aandrijflijn van de Kodiaq heeft een 1.5 TSI turbobenzine 4 cilinder als basisunit. Samen met een elektromotor komt het systeemvermogen uit op 204 pk. De 27,5 kWh accu maakt zoals gezegd een elektrische actieradius van maximaal 123 kilometer mogelijk. Volgens Skoda is dat meestal ruim voldoende voor dagelijks gebruik. De accu is te laden met 11 kW (openbare laadpunt, Wallbox) en bij 50 kW gelijkstroom laadpunten.

SkodaKodiaqTest2

Het uitrustingsniveau Business Edition betekent dat de Kodiaq is voorzien van 18 inch lichtmetalen velgen, Drive Mode Select, Keyless Entry met ‘walk away locking functie’ en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie. Ook de zogeheten Virtual Pedal (voor de elektrische bediening van de achterklep) zijn bij de prijs inbegrepen.

SkodaKodiaqTest3

Specifiek voor de Kodiaq Business Edition met plug-in hybride aandrijflijn zijn er Skoda Connect diensten. Via de app zijn veel functies dan online (oftewel op afstand) bediend worden. Het is daarnaast mogelijk om bijvoorbeeld navigatie-, klimaat- en ambient light- functies online aan te schaffen.

Skoda…………….. Citroën………………. Ford………..
Kodiaq C5 Aircross Kuga
Business Edition e-Series ST-Line X
1.5 eHybrid Plug-in Hybrid 225 2.5 PHEV
48.990 euro 48.800 euro 48.995 euro
Hyundai…….. Kia……… Seat………..
Tucson Sportage Tarraco
Comfort GT-Line FR Business
1.6 T-GDI PHEV 1.6 T-GDI Plug-in 1.4 eHybrid
47.995 euro 49.195 euro 46.990 euro

De plug-in hybride versie van de Kodiaq Business Edition is uitsluitend te bestellen in een 5-persoons versie. Een derde rij stoelen is dus niet mogelijk. Deze zomer staat de Kodiaq 1.5 eHybrid Business Edition in de Nederlandse showrooms.

SkodaKodiaqTest4

Reageren is niet mogelijk.