Suzuki S-Cross opvallend lelijker

0

De S-Cross dreigt enigszins ondergesneeuwd te raken door nieuwere ontwerpen in het segment voor middenklasse SUV modellen. Suzuki reageert daarop door de auto een opvallende facelift te geven. Nu was de enigszins flets ogende S-Cross nooit een schoonheid, maar je kan je afvragen of de dealers (die het model moeten verkopen) hiermee niet van de drup in de regen zijn beland.

Feit is dat het front een stuk prominenter is geworden. De S-Cross is voor het nieuwe modeljaar voorzien van een niet te missen chromen grille met verticale spijlen. Daarnaast zijn de bumpers forser, de mistlampen opvallender en ook de koplampen springen nadrukkelijk in het oog. Zonder twijfel spraakmakend. De Suzuki heeft aan uitstraling gewonnen, maar of het de ‘juiste’ uitstraling is, is een ander verhaal. Al zit in het ontwerp, weliswaar heel ver weg, een vleugje BMW X1. De Japanners stelden zich bescheiden op bij het wijzigingen van de achterzijde. Daar moet je twee keer kijken om de gewijzigde lichtunits te kunnen herkennen. Doe je dan, dan valt ook het centraal geplaatste mistachterlicht op.

Onderhuids is er meer nieuws. Daar maakt de atmosferische 1,6 liter benzinemotor van 120 pk plaats voor turbo exemplaren, die van Suzuki het predikaat ‘Boosterjet’ krijgen. Er kan worden gekozen uit een 1,0 liter driecilinder die 112 pk biedt (reeds bekend uit de Baleno) en een 1.4 met 4 pitten en 140 pk. Deze laatste krachtbron debuteerde vorig jaar in de Vitara S. Dieselen doe je als vanouds met een door Fiat geleverd 1,6 liter blok van 120 pk en 320 Nm. Vierwielaandrijving is optioneel.

Een 1,0 liter motor voor een middenklasse SUV klinkt misschien ondermaats, maar niet vergeten moet worden dat Audi in de Q2 een soortgelijke krachtbron aanbiedt, evenals Seat in de Ateca. Bovendien hoeft hij aan de vernieuwde S-Cross geen hele hijs te hebben, want het gewicht van de Suzuki bedraagt een bescheiden 1.065 kilo. Andere pluspunten van de SUV zijn het ruime interieur, de grote bagageruimte van 430 liter en het hoge veiligheidsniveau (standaard 7 airbags en 5 EuroNCAP sterren). Vanaf september staat de vernieuwde bij de Suzuki dealer. De prijslijst start bij 20.999 euro. Daarmee is de S-Cross 500 euro goedkoper dan voorheen.

Reageren is niet mogelijk.