Aston Martin AM-RB 001 wordt een hybride

0

Een personeelsadvertentie van Red Bull bevat (indirect) informatie over de begin juli gepresenteerde Aston Martin AM-RB 001. Voor de ontwikkeling van deze supersportwagen, zoekt het Oostenrijkse bedrijf ingenieurs die gespecialiseerd zijn in hybride aandrijvingen. Daarmee wordt het vermoeden bevestigd dat de Aston Martin AM-RB 001 niet alleen over een (centraal achterin geplaatste, atmosferische) V12 beschikken, maar ook over een assisterend elektromotor.

Er is voor de ontwikkeling van de sportwagen in het absolute topsegment ook vraag naar andere ingenieurs, onder andere voor de wielophangingen, zo ontdekte ESPN.com. Die zijn nodig omdat de AM-RB 001 een semi-actief systeem met gestuurde schokdempers krijgt. De supersportwagen van Aston Martin en Red Bull wordt ontwikkeld onder leiding van Adrian Newey.

De AM-RB 001 moet in staat moet zijn om een Formule 1-auto het schaamrood op de kaken te bezorgen. De Aston Martin krijgt circa 1.000 pk, maar dat vermogen is te hoog gegrepen voor een turboloze V12. Ondersteuning is dus noodzakelijk. Met een hybride aandrijflijn bevindt de AM-RB 001 zich in het gezelschap van met magische trio Ferrari LaFerrari, McLaren P1 en Porsche 918 Spyder.

Reageren is niet mogelijk.