Hyundai i10 bijgepunt

0

Hyundai heeft haar populaire A segment model een opfrisbeurt gegeven. De modeljaar 2017 uitvoering van de i10, goed scorend in de verkoopstatistieken dankzij private lease constructies, is herkenbaar aan een iets gewijzigde grille. Die kenmerkt zich volgens de ontwerpers door een zogeheten Cascading design. Dit stijlelement gaan we volgens Hyundai in de toekomst ook op andere modellen terugzien.

In de hertekende voorbumper is de LED dagverlichting geïntegreerd. Ook achter zien we een vernieuwde bumper. Verder kenmerkt de modeljaar 2017 uitvoering van de i10 zich door donkerdere lichtblokken aan de achterzijde. De mistlampen achter zijn voortaan rond.

Ook het interieur werd door Hyundai onder handen genomen. De duurdere versies van de uit 2013 stammende, tweede generatie i10 beschikken standaard over een 7 inch groot touch screen en het infotainment systeem is geschikt voor Apple CarPlay en Android Auto. Eveneens zijn nieuwe blauwe en rode stoffen voor het interieur beschikbaar.

Qua motoren verandert er niks. Dit betekent dat er als vanouds gekozen kan worden uit een 66 pk sterke 1.0 liter 3-pitter of een 1,25 liter viercilinder met 75 pk. Standaard zijn beide motoren gekoppeld aan een handbak met 6 versnellingen. De i10 1.2 is er ook met een 4-traps automaat.

Op de optielijst staan 14-inch lichtmetalen velgen in meerdere designs. Die moeten samen met de aangepaste besturing voor een beter weggedrag zorgen. Op veiligheidsgebied profiteren de duurdere uitvoeringen van de i10 van de komst van Front Collision Warning en Lane Departure Warning.

Hyundai heeft in 3 jaar tijd in totaal 220.000 exemplaren van de tweede generatie i10 weten te verkopen. De eerste en tweede editie van de Koreaanse boodschappenauto trok in ons land tot nu toe 51.974 klanten. Daarmee is de i10 in Nederland bijna Hyundai’s meest succesvolle model. Hij hoeft slechts de Pony/Excel voor zich te dulden; een modellijn waarvan 57.667 exemplaren aan de man werden gebracht. Maar het is een kwestie van tijd totdat de i10 de leiding overneemt.

Reageren is niet mogelijk.