Nieuwe Kia Rio komt er aan

0

Er komt een nieuwe Kia Rio aan. Eentje die nog beter moet zijn dan het huidige, inmiddels 5 jaar oude model. En dat wil wel wat zeggen, want hoewel de Rio zichzelf nog niet heeft opgewerkt tot het lijstje van absoluut te overwegen modellen in het B segment in de ogen van de meeste mensen, verdient hij die positie wel. Het huidige model overtuigt menig autojournalist met zijn design, rijgedrag en vooral interieurmateriaalkeuze en afwerking.

Genoeg redenen om benieuwd te zijn of Kia daar bij de volgende generatie nog verder in gaat. Dat die eraan zit te komen, bewijzen deze plaagschetsen, afkomstig van het Duitse en Amerikaanse designteam van het Koreaanse merk. Die tonen een agressievere styling dan de huidige generatie. Al blijven het natuurlijk schetsen, dus de productieversie van de nieuwe Rio zal minder opgevulde, bolle wielkasten krijgen, noch 23-inch velgen en wellicht ook een minder ver omlaag getrokken daklijn.

Technisch loopt de nieuwe Rio in de pas met de Hyundai i20, die sinds dit jaar leverbaar is met een 1,0 liter 3 cilinder turbomotor van 120 pk. De nieuwe generatie beleeft zijn debuut in oktober op de autosalon van Parijs. Begin volgend jaar wordt de vierde editie van de Rio bij de Kia dealers verwacht. In ons land rijden in totaal 41.345 exemplaren van de Koreaanse B segment hatchback rond. Daarmee is de Rio op de Picanto na het populairste model van Kia.

Reageren is niet mogelijk.