Prijsvergelijking Mini Clubman JCW

0

Mini presenteert op de autosalon van Parijs de John Cooper Works versie van de Clubman. Dat is een voorspelbare uitbreiding van het gamma, maar verrassend is de standaard aanwezigheid van het ALL4 vierwielaandrijving systeem.

Mini Clubman JCW

De Hatch en Cabrio modellen van Mini zijn als John Cooper Works uitgerust met voorwielaandrijving. De 2,0 liter turbomotor van 231 pk en 350 Nm is identiek. De Clubman kan hiermee in 6,3 tellen naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid bedraagt 238 km/u. Een Electronic Differential Lock Control helpt bij de verdeling van de aandrijfkrachten over de voorwielen. Daardoor zou de Mini Clubman John Cooper Works niet alleen snel moeten zijn op rechte stukken, maar ook op een bochtig traject.

Mini Clubman JCW

Voor wat betreft het schakelwerk kan er gekozen worden uit een handbak met 6 versnellingen of een 8-traps automaat. Voor de laatste transmissie, met schakelflippers aan het stuur, geldt geen meerprijs. De automaatuitvoering van de Mini Clubman John Cooper Works is met een gemiddeld verbruik van 6,8 liter per 100 km een stuk zuiniger dan de handgeschakelde versie, die volgens Mini 7,4 liter consumeert.

Mini Clubman JCW

De standaarduitrusting omvat Black Grip Spoke 18-inch velgen (19-inch is optioneel), een sportuitlaat systeem, zijschorten, een (andere) bodykit, remmen van Brembo, diverse badges en een achterspoiler. Opvallende carrosseriestrepen, zoals op het showmodel in Parijs, zijn optioneel.

Mini Clubman JCW dashboard

Het interieur kenmerkt zich door sportstoelen, een andere versnellingspookknop en een speciaal stuurwiel. Net als bij de minder hete versies van de Mini Clubman is de bagageruimte van de John Cooper Works uitvoering 360 liter groot. Dit volume is uit te breiden tot 1.250 liter door de achterbank neer te klappen.

Mini

Audi

Infiniti

Clubman A3 Sportback Sport Q30
John Cooper Works 2.0 TFSI Q/S ProS 2.0tA Sport AWD
45.990 euro 44.490 euro 50.140 euro

De nieuwe Mini Clubman John Cooper Works is per direct te bestellen voor een prijs van 45.990 euro. Daarmee is hij 10.500 euro duurder dan een standaard Clubman Cooper S. De meerprijs ten opzichte van diens variant met vierwielaandrijving bedraagt afgerond 6 mille. De orderboeken zijn inmiddels geopend.

Mini Clubman JCW

Reageren is niet mogelijk.