Volvo V90 Cross Country Live

0

Volvo doet al jaren prima zaken met ruige Cross Country varianten van haar stationwagons. Het is dus logisch dat hetzelfde recept wordt toegepast op de nieuwe Volvo V90.

Volvo V90

De nieuwe Volvo V90

De ingrediënten zijn wederom extra stootvast plastic voor de carrosserie (maar niet zo veel dat de elegantie er onder gaat lijden), robuuster ogende bumpers, stoere velgen, bodem beschermplaten, achterwielen die te hulp schieten wanneer de collega’s vóór grip verliezen en een vergrootte bodemvrijheid. Bij de laatste aanpassing zijn de Zweden rigoureus te werk gegaan. De Volvo V90 Cross Country heeft nu 21,8 centimeter grondspeling. Dat is liefst 6,5 centimeter meer dan de normale uitvoeringen van de stationwagon. Ook de Audi A6 Allroad wordt afgetroefd, want die moet zich (in het terrein) zien te redden met 18,5 centimeter bodemvrijheid.

Volvo V90 Cross Country

Volvo V90 Cross Country

Over het motorengamma doet Volvo voorlopig nog geen mededelingen. Maar reken op de 190 pk sterke D4, de D5 met 235 pk, de 254 pk sterke T5 en de T6 met 320 pk. Vierwielaandrijving is altijd standaard. Volvo meldt al wel dat de topsnelheid maximaal 240 km/u bedraagt, oftewel 10 km/u minder dan bij de standaard V90. De rapste variant sprint in 6,3 seconden naar 100 km/u.

Volvo V90 Cross Country

Volvo neemt de Volvo V90 Cross Country komende herfst in productie. Het publieksdebuut vindt in oktober plaats op de autosalon van Parijs. De klantleveringen komen in het eerste kwartaal van 2017 op gang.

Reageren is niet mogelijk.