Seat Leon vernieuwd

0

Hier ziet u de eerste officiële foto’s van de vernieuwde Seat Leon. Vanaf begin 2017 staat de Spaanse compacte middenklasser bij de dealer. De orderboeken gaan al voor het einde van het jaar open.

De vernieuwde Seat Leon achterlichten

De update van de inmiddels 4 jaar oude Leon kenmerkt zich door iets scherpere lijnen en een met meer chroom gedecoreerde grille. De luchtinlaat is bovendien 4 centimeter breder. De Europese autoconsument vergrijst en daar speelt Seat op in met een meer gedistingeerde uitstraling voor haar C segment model. In het kader van de facelift zijn er uiteraard ook nieuwe bumpers.

Seat Leon zijflank

Voortaan is zowel voor als achter LED techniek voor de richtingaanwijzers standaard op de Leon. Hetzelfde geldt voor de mistlampen. Volledige LED techniek voor de koplampen staat op de optielijst. Volgens Seat is ook de geluidsisolatie aangepakt. Wat niet gewijzigd werd, is de carrosseriekeuze. De modeljaar 2017 uitvoering is wederom leverbaar als 3-deurs SC, 5-deurs en als ST stationwagen.

De vernieuwde Seat Leon cockpit en dashboard

Het interieur heeft enkele retouches ondergaan en is voortaan voorzien van regelbare LED verlichting in diverse ‘sferen’. Een 8-inch groot touch screen voor het infotainment systeem moet veel knoppen op de middenconsole overbodig maken. Het systeem weet met diverse nieuwe applicaties om te gaan en ondersteunt zaken als Android Auto, Apple CarPlay en MirrorLink.

De vernieuwde Seat Leon infotainment systeem

De veiligheidsuitrusting van de Leon omvat onder meer Traffic Jam Assist, Lane Assist, adaptieve cruise controle met noodremfunctie en verkeersbordherkenning. Ook kan de Seat zichzelf desgewenst inparkeren. Qua connectiviteit is de Leon onder de noemer Easy Connect ook weer bij de tijd. De mechanische handrem maakt plaats voor een elektronisch exemplaar.

De vernieuwde Seat Leon

Motorisch nieuws biedt de modeljaar 2017 uitvoering van de Leon in de vorm van een verbeterde 1.6 TDI met 115 pk. Voorheen lag het maximum bij 110 pk. Er is ook een versie met 90 pk, al valt het nog te bezien of deze ook onze kant op komt. De 150 pk sterke 2.0 TDI (4Drive) uitvoering van de ST is voortaan ook leverbaar met een 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling. Topdiesel is net als voorheen de 184 pk vermogensversie van de 2,0 liter motor.

De vernieuwde Seat Leon

De kleinste benzineversie heeft 3 pitten en meet 1,0 liter, maar biedt desondanks 115 pk. Hij laat zich voortaan ook combineren met bovengenoemde 7-traps DSG automaat. Topmodel binnen dit subgamma is de 1.8 TSI met 180 pk. De vernieuwde Leon wordt ook weer leverbaar als Cupra, maar daarvan heeft men in Spanje nog geen beeldmateriaal vrijgegeven. Voor die sportversie zegt Seat iets spannends in petto te hebben. Wat dat is, zal nog moeten blijken, maar het is vermoedelijk een vermogen upgrade naar 300 à 310 pk.

De vernieuwde Seat Leon

Reageren is niet mogelijk.