Skoda komt met kleine SUV

0

Skoda werkt aan een compacte SUV, die onder de Yeti in het gamma komt. Dit model kan min of meer als de opvolger van de Roomster worden beschouwd.

Christan Stube, hoofd van de technische ontwikkelingschef van Skoda, heeft de komst van de kleine SUV bevestigd. Het model wordt gebaseerd op de volgende generatie van de Fabia, die op de kleinste versie van het MQB platform komt te staan. Deze bodemplaat wordt in andere variaties ook door de grotere modellen van Skoda gebruikt.

Het is nog niet bekend of Skoda ook vierwiel aangedreven versies aan gaat bieden. Veel autokopers in dit segment duiken nooit het terrein in met hun SUV. Basismotorisering wordt de 3-pits, 95 pk sterke 1.0 TSI benzinekrachtbron. Op dieselgebied gaat Skoda gebruik maken van de nieuwe 4 cilinder 1,5 liter motor die moederbedrijf Volkswagen momenteel aan het ontwikkelen is.

De SUV moet, net als elke Skoda, de ruimste auto in zijn segment worden. Daarom kan dit model ook min of meer als de opvolger van de Roomster beschouwd worden. Om de kleine SUV letterlijk de ruimte geven, zal de volgende generatie van de Yeti, die eind volgend jaar debuteert, een stukje groeien. Die SUV verliest bovendien zijn markante vormgeving en gaat stilistisch nauw in de pas lopen bij de Seat Ateca en Volkswagen Tiguan.

Wanneer de kleine SUV van Skoda op de markt komt, is nog niet bekend. Reken niet voor een marktdebuut vóór de zomer van 2018. Mogelijk zullen we zelfs nog een jaar langer geduld moeten hebben. Moederbedrijf Volkswagen zal op dezelfde MQB basis ook een SUV voor het B-segment lanceren. Die zal schuin boven de nieuwe Polo worden gepositioneerd. Ook werkt Seat op basis van de nieuwe Ibiza aan een SUV. Dat model neemt verkooptechnisch de rol over van de Ibiza ST, die inmiddels uit productie is.

Reageren is niet mogelijk.