Audi kiest voor brandschone manager

0

In de nasleep van het sjoemeldiesel schandaal verloor Audi in korte tijd een tweetal R&D directeuren. Eerst werd Ulrich Hackenberg op straat gezet en daarna was ook de positie van Stefan Knirsch onhoudbaar geworden.

Audi heeft het ruim een maand zonder directeur R&D moeten doen, maar nu komt Peter Mertens aan het hoofd van de technische afdeling te staan. De Duitsers kopen hem weg bij Volvo, waar hij senior vice-president R&D was.

Mertens werkte eerder voor Mercedes, Opel, General Motors, Jaguar Land Rover en Tata. Bij Volvo implementeerde de Duitser onder andere het CMA platform van de jongste 90 serie modellen. Nu gaat hij dus in Ingolstadt zijn mouwen opstropen. Tot hij een beter loonbod krijgt van een concurrent, want dat lijkt de rode draad in de carrière van Mertens te zijn.

De CEO van Audi, Rupert Stadler, zegt zeer in zijn sas te zijn met de jongste aanwinst. Hij prijst vooral de internationale achtergrond van Mertens, maar wat voor Audi daarentegen waarschijnlijk de doorslag heeft gegeven, is het feit dat de R&D directeur van buiten komt en dus geen vuile handen heeft gemaakt in de sjoemeldiesel affaire.

Reageren is niet mogelijk.