Daimler investeert 10 miljard in elektrische auto’s

0

Mercedes gaat fors investeren in volledig elektrische modellen. Moederbedrijf Daimler heeft voor deze stekkerauto’s 10 miljard euro beschikbaar gesteld.

Volgens Thomas Weber, het hoofd van de ontwikkelingsafdeling van Mercedes, zullen er omstreeks 2025 in totaal circa 10 volledig elektrische modellen met sterlogo of dat van dochter Smart in de showrooms staan. Die gaan allemaal gebruikmaken van een nieuw modulair platform. Drie van de nieuwelingen zijn voor dochter Smart bedoeld, de rest krijgt een Mercedes badge. Zij krijgen volgens Weber een actieradius van circa 700 kilometer.

Mercedes zelf gaat een productieversie van de conceptstudie EQ (die in oktober op de autosalon van Parijs te zien was) op de markt brengen: een elektrische cross-over die vanaf 2019 in Bremen gebouwd gaat worden. ‘EQ’ moet het nieuwe elektrisch submerk van Mercedes worden, als alternatief op ‘i’ van BMW.

Daarnaast zit er een GLC met brandstofcel in de planning. Eerder liet verkoopdirecteur Matthias Lührs doorschemeren dat Mercedes-Benz erover denkt om te stoppen met de verkoop van dieselmodellen in de Verenigde Staten. Autointernationaal.nl berichtte daarna in de Newsflash dat daarover nog geen beslissing is genomen en dat daarover ook niet nagedacht wordt.

Een paar jaar geleden had 1 procent van alle in de Verenigde Staten verkochte auto’s van Mercedes een dieselmoitor. Dit jaar zal dat percentage uitkomen op minder dan één, met dank aan Volkswagen. Sinds het sjoemelschandaal bij Volkswagen de vraag naar diesels in de Verenigde Staten sterk teruggelopen. Volkswagen zelf gaat helemaal stoppen met de verkoop van oliegestookte modellen in Noord-Amerika. Zij gaat, net als Mercedes-Benz, ook fors investeren in elektrische auto’s.

Reageren is niet mogelijk.