Gelekt! De nieuwe Volkswagen Golf

0

Officieel zal de vernieuwde Volkswagen Golf pas op 10 november worden voorgesteld, maar hier ziet u voortijdig uitgelekte foto’s van de Duitse compacte middenklasser.

De Golf blijft de maatstaf in zijn klasse, althans in Europa, waar elk jaar meer dan 500.000 exemplaren verkocht worden. Dit betekent dat heel veel mensen in spanning uitkijken naar het vernieuwde model.

golffgelekta2

Op de voortijdig uitgelekte foto’s (sorry voor de slechte kwaliteit) kunt u zien dat Volkswagen zich redelijk ingehouden heeft bij het uitvoeren van de facelift bij de Golf. Het blijft bij esthetisch correctiewerk in de vorm van nieuwe lichtunits, andere velgen, een hertekende grille en versie bumpers.

golffgelekta4

Technisch nieuws biedt de gelifte Golf in de vorm van verbeterde motoren (de 1.6 TDI wordt krachtiger en daarnaast maakt de 1.4 TSI plaats voor een 1,5 liter variant) en een nieuwe generatie multimediasystemen dat zich ook via handgebaren laat aansturen. De e-Golf kan rekenen op een aanzienlijk grotere actieradius.

golffgelekta3

Volkswagen zal in 2018 een compleet nieuwe generatie Golf voorstellen. Die krijgt meer carrosseriewelvingen dan het huidige model, waardoor hij warmer en ‘dikker’ overkomt. Ondersteltechnisch wordt het een evolutie van de actuele generatie. Bij het nieuwe model zal het aantal carrosserievarianten aanzienlijk worden verminderd. De 3-deurs versie en de Sportsvan keren waarschijnlijk niet terug. De Cabrio is inmiddels al gesaneerd.

golffgelekta5

Reageren is niet mogelijk.