Hyundai heeft pick-up plannen

0

De Braziliaanse automarkt is niet alleen voor de gevestigde orde (Fiat, General Motors, Volkswagen) interessant maar ook voor een relatieve nieuwkomer als Hyundai. Daarom heeft dit Koreaanse merk speciaal voor de Sao Paulo Motor Show een conceptstudie ontwikkeld: de Creta STC.

De Creta STC is een pick-up variant van de bij ons niet leverbare, gelijknamige cross-over (zonder de laatste 3 letters, die staan voor ‘Sport Truck Concept’). Het is Hyundai niet ontgaan dat Fiat momenteel goede zaken in Brazilië doet met de Toro. Het Koreaanse merk heeft ook wel trek in een punt van de pick-up taart.

cretastca2

Vooralsnog is de net geen 4,7 meter lange Creta STC een conceptstudie. Het model werd ontwikkeld door de Koreaanse designafdeling en vervolgens fijn geslepen door het hoofdkantoor van Hyundai in Brazilië. De wielbasis is ruim 20 centimeter langer dan die van de gewone Creta.

Opvallende ontwerpdetails zijn onder andere de B stijl die in het dak doorloopt en de luidsprekers achterin de laadbak. Klinkt overbodig, maar Honda biedt deze accessoire reeds aan in haar Ridgeline pick-up.
cretastca3

Reageren is niet mogelijk.