Jeep Renegade in 2 nieuwe uitvoeringen

0

Aanstaande week presenteert Jeep op de autotentoonstelling van Los Angeles 2 nieuwe uitvoeringen van de Renegade: de Altitude en de Deserthawk.

Voor Jeep kenners is de typeaanduiding ‘Altitude’ geen onbekende. Nu komen de Amerikanen met een dergelijke uitvoering van de Renegade. De Altitude versie (tweede foto) kenmerkt zich door een donker uiterlijk. De Renegade oogt daardoor lekker agressief. Er zijn vele zwarte accessoires in de vorm van onder meer 18-inch glanzend zwarte velgen, idem exterieuraccenten, zwarte stoffen bekleding en een zwart dashboard dat is afgewerkt met Metal Diamond accenten.

In de Verenigde Staten wordt de Renegade Altitude leverbaar met de atmosferische 2,4 liter Tigershark viercilinder benzinemotor in combinatie met de 9-traps automaat en met de 1.4 MultiAir turbo-unit die gekoppeld is aan een handbak met 6 versnellingen. Alleen de laatste uitvoering komt naar Nederland. Reken op een prijs van 30.790 euro oftewel iets meer dan de Renegade Limited moet opbrengen. De Altitude uitvoering wordt leverbaar in alle reguliere carrosseriekleuren.

renegadealtitudea

De tweede nieuwe Renegade uitvoering die op de autotentoonstelling van Los Angeles onthuld zal worden is de Deserthawk. Deze beperkt verkrijgbare editie kenmerkt zich niet alleen door speciale stylingdetails, maar ook door extra terreincapaciteiten, vandaar de op ‘hawk’ eindigende typeaanduiding (à la Trailhawk).

De Renegade Deserthawk kan worden herkend aan onder meer 17-inch zwarte velgen, extra grondspeling, speciale carrosserie & motorkap panelen; bodem beschermplaten, sleepogen en een trekhaak. Jeep heeft exclusief voor dit model een speciaal interieur ontwikkeld met zwart lederen stoelen (voorzien van Light Frost stiksels en idem accenten). De uitrusting omvat verder een TFT display en Park View achteruitrijdcamera.

Voor de aandrijving van de Renegade Deserthawk zorgt de atmosferische 2,4 liter Tigershark viercilinder benzinemotor die gekoppeld is aan een 9-traps automatische transmissie. De vierwielaandrijving wordt ondersteund door Jeep Active Drive Low, Selec-Terrain (met Rock modus), Hill-Descent Control. De gelimiteerde Renegade Deserthawk is begin volgend jaar op de Amerikaanse thuismarkt leverbaar in de carrosseriekleuren Alpine White, Black, de donkere metaalkleur Anvil en de exclusieve tint Mojave Sand (eerste foto). Verkoop in Nederland ligt vanwege de standaard 2,4 liter motor niet voor de hand, maar omgerekend zou de Renegade Deserthawk zo’n 39 mille moeten gaan kosten.

Reageren is niet mogelijk.