Kia Sportage beloond met Opmaat Award

0

De Kia Sportage is bekroond met de OpMaat Award 2016-2017. Deze onderscheiding wordt ieder jaar toegekend aan een fabrikant die een model op de markt heeft gebracht die positief opvalt door een combinatie van comfort, ruimte, prijs en ergonomie. Léan Verstoep, de directeur van Kia Motors Nederland, nam de prijs in ontvangst.

Elk jaar legt de OpMaat autoredactie nieuwe auto’s langs de meetlat. In de selectie voor de Award 2016-2017 scoorde de Sportage de meeste punten, met name door de grote binnenruimte en het rijcomfort. “We konden feitelijk geen minpunten ontdekken aan deze auto. De bestuurders vinden in de Sportage een goede zitpositie. Voorin zit je opvallend goed, maar ook achterin is er voor passagiers veel ruimte. Na beoordeling op alle criteria, waaronder ook interieurbreedte, in/uitstappen, voet/beenvrijheid, kwam de Sportage als winnaar uit de bus”, aldus Rob Bruintjes, hoofdredacteur bij OpMaat en zelf 221 cm lang.

“Nederlanders zijn de afgelopen 150 jaar gemiddeld zo’n 20 centimeter langer geworden”, zegt Verstoep. “Bij de ontwikkeling van onze modellen houden we natuurlijk rekening met het gegeven dat onze klanten steeds langer worden. We zien deze prijs als een erkenning en zijn er heel trots op”. Eerder dit jaar behaalde de Kia Sportage de eerste plaats in de Duitse J.D. Power betrouwbaarheidstest. Ook won Kia met de Sportage de Top Safety Pick Plus (TSP+) Award, een van de meest prestigieuze veiligheidsprijzen in de Verenigde Staten.

Reageren is niet mogelijk.