Leaseplan en Uber helpen armlastige taxichauffeur

0

Taxichauffeurs die (nog) geen eigen auto bezitten, kunnen aan de slag bij chauffeursdienst Uber. Sinds deze week biedt Uber partnerchauffeurs de mogelijkheid om een LeasePlan auto te leasen. De partijen willen beginnende ondernemers met weinig startkapitaal de kans bieden om aan de slag te gaan als chauffeur.

Uber partnerchauffeurs die in zee gaan met LeasePlan, krijgen een auto die geschikt is voor UberX (de meest betaalbare Uber in Nederland). Daarnaast ontvangen de chauffeurs een boordcomputer en blauwe kentekenplaten, allebei wettelijke vereisten om als taxichauffeur de weg op te gaan. Bovendien zijn alle andere autogerelateerde kosten zoals belasting, onderhoud en verzekeringen inclusief, alleen tanken valt buiten het leasecontract.

De leasemaatschappij biedt startende Uber partner chauffeurs volgen eigen zeggen een op maat gesneden pakket. De eerste 6 maanden is dit een auto uit de ‘flexpool’, een jonge occasion. Chauffeurs hoeven geen borg te betalen, kunnen hun leasecontract de eerste 6 maanden dagelijks en zonder boete opzeggen en krijgen hun auto binnen 48 uur na ondertekening van het contract geleverd door één van de occasioncentra van Leaseplan.

Na 6 maanden kan een nieuw te bestellen auto gekozen worden. De geleverde auto’s zijn voor zien van een automatische transmissie en hebben een diesel of benzinemotor. Er zitten ook hybride modellen tussen. “Zij kunnen dan uit zo’n 10 modellen kiezen; het is steeds een wisselend aanbod”, aldus marketingdirecteur Martijn Versteegen. “Het is nog niet duidelijk welke modellen dat zijn, die onderhandelingen lopen nog”. Jaguar en Toyota hebben inmiddels een overeenkomst met uber.

De internet taximarkt is een interessante markt om in te stappen voor LeasePlan, aldus Versteegen: “Een betaalbare taxi bestellen via je smartphone wordt steeds normaler. Geen wonder dat veel chauffeurs het interessant vinden om bijvoorbeeld voor Uber aan de slag te gaan. Wij bieden samen met Uber nu ook startende ondernemers de kans om een UberX te rijden, via een kantenklaar instappakket. LeasePlan zorgt ervoor dat deze kersverse chauffeurs zorgeloos de weg op kunnen. Alle auto’s zijn voorzien van een boordcomputer. Het enige dat ze zelf hoeven te regelen is een taxivergunning”.

Over het verwachte aantal deelnemers doen Uber en Leaseplan geen uitspraken. Het gaat om een all-in operationeel leasecontract, met een startprijs van 180 euro per week met een maximum van 1.000 kilometer. “We bieden meerdere bundels. Als er meer kilometers worden gereden, geldt een toeslag per kilometer. Na 6 maanden bekijken we met de chauffeur of overstappen naar een andere bundel slim is”, vertelt Versteegen. “Ze mogen er ook privé mee rijden, dan moet er uiteraard wel bijtelling betaald worden”.

Reageren is niet mogelijk.