Mazda RT24-P maakt hongerig

0

Mazda heeft geen concrete plannen voor een terugkeer naar de 24 Uur van Le Mans, maar deze voor het Amerikaanse IMSA kampioenschap bestemde RT24-P doet daar desondanks wel van dromen. Het is namelijk een echte knapperd.

mazdart24pa2

Het Japanse merk won in 1991 weliswaar de legendarische 24 Uur van Le Mans, maar een nieuw Europees raceavontuur sluit men resoluut uit. Anders is dat voor Amerikaanse competities. Met het oog op die wedstrijden heeft Mazda Motorsports deze racewagen ontwikkeld, de RT24-P die op de Los Angeles Motor Show werd onthuld.

mazdart24pa3

Mazda is de laatste jaren qua design goed bezig. Het Japanse merk zet de ene na de andere fraai stileerde vierwieler op de weg en doet nu hetzelfde op het raceciruit. Want deze RT24-P ziet er zondermeer sexy uit met zijn in een prachtig rood (de ‘huiskleur’ van Mazda) gespoten carrosserie.

mazdart24pa4

De bolide zal in 2017 onder meer deelnemen aan de 24 Uur van Daytona. De samen met specialist Riley en het Canadese Multimatic gebouwde auto heeft een 2,0 liter turbomotor van 600 pk. Hij kan aantreden in de nieuwe DPI (Daytona Prototype International) categorie van het IMSA kampioenschap.

mazdart24pa5

Mazda Motorsports zal ook met 2 auto’s aan de etmaalrace in Florida, en ook aan alle andere Amerikaanse wedstrijden van het seizoen deelnemen. Daarna weten we of de sensuele RT24-P al zijn IMSA concurrenten te snel af is.

mazdart24pa6

Reageren is niet mogelijk.