Prijsindicatie Skoda Kodiaq

0

De Nederlandse Skoda importeur heeft verteld wat de Kodiaq ongeveer gaat kosten. De SUV arriveert pas in maart in de showrooms en de prijzen worden pas volgend jaar bekend gemaakt. Toch kan Skoda importeur Pon Mobiel nu al melden dat de instapversie ongeveer even duur wordt als de Superb Combi met vergelijkbare motorisering.

kodiaqa10

Die grote middenklasser gaat na 1 januari als gevolg van BPM aanpassingen circa 32.500 euro kosten. Dat betekent voor de Kodiaq een soortgelijk instaptarief. Autointernationaal.nl noemde vorige week in haar testrecensie een prijs van 32.990 euro dus dat blijkt aardig te kloppen. Voor dit bedrag krijg je dan de 125 pk sterke 1.4 TSI benzineversie met 5 zitplaatsen. Een derde rij stoelen gaat circa 1.000 euro extra kosten.

kodiaqa11

Andere benzinemotor varianten worden de 1.4 TSI met cilinderuitschakeling met 150 pk en de 180 pk sterke 2.0 TSI. Dieselen kan in de 2.0 TDI met naar keuze 150 of 190 pk. Later komt er ook nog een Scout versie met grotere bodemvrijheid en beschermmateriaal voor de carrosserie. Medio 2020 kan er een stekkerhybride uitvoering worden verwacht. Ook broedt Skoda op een sportieve variant met onder de kap een krachtigere versie van de 2.0 TSI en/of TDI motor.

kodiaqa12

De vierwiel aangedreven uitvoeringen (optie) van de Kodiaq beschikken over een terreinmodus die werkt tot 30 km/u en waarin het ‘gedrag’ van het ESP, de ABS en de tractiecontrole aangepast wordt aan rijden op een onverharde ondergrond. De Skoda kan verder worden geleverd met een automatisch uitklappende deurbeschermer voor geopende portieren, een paraplu in de voorportieren, een automatisch werkende kofferklep (voet onder de achterbumper bewegen) en bagageruimteverlichting die ook buiten de auto als schijnwerper is te gebruiken.

kodiaqa13

Skoda zal eind 2017 de nieuwe Yeti voorstellen. Die wordt een halve klasse (17 centimeter) groter dan het huidige model. Skoda creëert daarmee plek voor een derde SUV, die onder de Yeti in het gamma komt en die op de nieuwe Fabia zal worden gebaseerd. Daarmee gaan de Tsjechen vanaf 2020 de concurrentie aan met populaire compacte cross-overs als de Jeep Renegade, Peugeot 2008 en Renault Captur. Van de Kodiaq verschijnt ook een coupéversie, maar dat model zal vanwege gebrek aan productiecapaciteit niet in Europa gebouwd gaan worden en derhalve ook niet bij ons op de markt komen. De Kodiaq Coupé blijft daardoor een exclusief Chinees genoegen.

Reageren is niet mogelijk.