Prijsvergelijking Lexus IS 300h

0

Lexus heeft de prijzen van de vernieuwde IS 300h bekend gemaakt. De modeljaar 2017 uitvoering is herkenbaar aan een hertekende ‘spindle’ grille en andere bumpers. Nieuwe 17-inch of 18-inch velgen moeten volgens Lexus het sportieve design van de IS 300h onderstrepen. De Single LED of Quad LED koplampen en de Full LED achterlichten zijn opgefrist, de actieve veiligheidssystemen uitgebreid met de toevoeging van het Lexus Safety System + en de multimediatoepassingen zijn naar een hoger plan getild. Een reeks nieuwe exterieurkleuren complementeert de facelift.

isfacelifteua2

De vernieuwde IS 300h heeft volgens Lexus scherpere rijeigenschappen. Zo is de rechtuit stabiliteit verbeterd en reageert de hybride zakensedan directer op stuuruitslagen. De multi-link achterwielophanging is voorzien van een nieuwe stabilisatorstang, terwijl de voorwielophanging stijver werd. Lexus heeft verder zowel de demperafstelling als de schokdempers aangepast.

isfacelifteua5

Het interieur van de modeljaar 2017 uitvoering van de IS 300h kenmerkt zich door een groter multimediasysteem display met scherpere graphics. Detailaanpassingen, zoals de met leder beklede middenconsole, moeten voor een chiquere uitstraling zorgen. Door de toevoeging van een entertoets en een grotere polssteun laat de Remote Touch Interface (RTI) zich intuïtiever bedienen en is het comfort verbeterd. Ook zijn er, afhankelijk van de versie, nieuwe interieurkleuren beschikbaar zoals Sandstone, Noble Brown en Nuance Black.

isfacelifteua6

De vernieuwde IS 300h is te bestellen met het Lexus Safety System +. Dit actieve veiligheidspakket kost 690 euro en omvat Adaptive Cruise Control, Automatic High Beam, Lane Departure Alert met Vehicle Sway Warning, een Pre-Crash Safety systeem en Road Sign Assist. Het Lexus Premium navigatiesysteem werkt voortaan sneller, wordt nu standaard geleverd met een geluidsinstallatie van het huis (inclusief 10 luidsprekers) en is uitgebreid met informatie over de weersvoorspelling en lokale parkeertarieven. Voor de naamloze basisuitvoering rekent Lexus een tarief van 39.995 euro.

Lexus BMW Volkswagen
IS 3-serie Passat
300h Business 30e GTE
42.495 euro 44.764 euro 45.390 euro
Lexus Cadillac Mercedes
IS ATS C klasse
300h Luxury 2.0T Luxury 350 Lease
53.495 euro 52.000 euro 49.995 euro

Het zakelijke instaptarief van de vernieuwde IS 300h bedraagt 42.495. Voor dit bedrag levert Lexus de hybride sedan als Business Line. Die is standaard uitgerust met 10-spaaks 17-inch lichtmetalen velgen met 225/45R17 banden, airconditioning met 2 klimaatzones en cruise controle. Binnenin is er keuze uit de nieuwe interieurkleuren Sandstone en Noble Brown. Lederen bekleding (Newport genaamd) en het Luxury Pack zijn optioneel.

isfacelifteua3

Voor 1.500 euro extra levert Lexus de IS 300h als Sport Edition (43.995 euro). Die kenmerkt zich door sportieve accenten, waarbij de voorbumper en de ‘spindle’ het meest in het oog springen. De buitenspiegels en de 18-inch lichtmetalen velgen zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. Het interieur is uitgerust met een combinatie van stoffen Tahara en lederen Nuance Black bekleding. Optiemogelijkheden zijn onder andere het Lexus Premium navigatiesysteem en het Lexus Safety System +.

isfacelifteua4

Voor het échte (optische) sportieve werk moet u de F Sport Line uitvoering van de Lexus IS 300h hebben. Die is standaard voorzien van 5×2-spaaks 18-inch  lichtmetalen velgen met 225/40 R18 voorbanden en 255/35R18 achterbanden. Om het dynamische karakter te onderstrepen is Adaptive Variable Suspension (AVS), inclusief Sport S+ modus, standaard. De zijpanelen van de middenconsole zijn met leder bekleed en voorzien van hand gestikte contrasterende stiksels. De IS 300h F Sport Line kost 47.995 euro.

isfacelifteua7

Het duurst (53.495 euro) is de Luxury Line uitvoering van de IS 300h. Maar dan heb je ook wat. Zoals Quad LED koplampen. Verder staat deze Lexus evenals de F Sport Line op 18-inch lichtmetalen wielen met 225/40 R18 voorbanden en 255/35R18 achterbanden. Het Lexus Premium navigatiesysteem is standaard in wordt gecombineerd met het nieuwe, centraal geplaatste 10,3 inch display, waarop de eerder genoemde geluidsinstallatie van het huis (met 10 luidsprekers) is te bedienen. De decoratiepanelen binnenin zijn uitgevoerd in het chique Laser Cut Dark Wood. De middenconsole is identiek aan die van de F Sport Line.

Reageren is niet mogelijk.