Prijsvergelijking Seat Leon Reference

0

Seat heeft de prijzen bekendgemaakt van de vernieuwde Leon, het bestverkopende model van het Spaanse automerk. De herziene editie arriveert in januari bij de dealers voor prijzen die beginnen bij 21.900 euro. Bestellingen kunnen vanaf eind van het jaar worden geplaatst.

De vernieuwde Leon is leverbaar als 3-deurs SC, 5-deurs hatchback en stationwagon ST. Van de laatste carrosserievariant is er ook een avontuurlijke X-Perience terreinlook uitvoering. Autointernationaal.nl kon eerder al onthullen dat het gamma wordt uitgebreid met een vierde uitrustingsniveau, Xcellence genaamd. Deze uitvoering biedt extra luxe en comfort, onder andere in de vorm van een ‘rijkere’ bekleding (Alcantara en leer zijn tegen meerprijs leverbaar), hoogwaardige sierdelen en ambianceverlichting met meerdere kleuren. De Xcellence uitvoering biedt tevens aluminium instaplijsten, het LED interieurverlichting pakket en het Keyless entry/go systeem.

Het motorengamma van de nieuwe Leon biedt volgens Seat voor elk wat wils, met tal van diesels en benzinemotoren, alsmede een CNG variant (Compressed Natural Gas, oftewel aardgas). De dieselreeks, die oploopt tot de 184 pk sterke 2.0 TDI, omvat een nieuwe 1.6 TDI met 115 pk. Deze kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde 5 versnellingsbak of een 7-traps DSG automaat. Deze laatste transmissie kan voortaan ook worden gecombineerd met de 1.0 TSI unit. Qua vermogen loopt het aanbod aan benzinemotoren uiteen van 115 tot 180 pk.

Het gamma van de vernieuwde Leon is niet compleet zonder een Cupra variant. Die kan vanaf februari besteld worden als 3-deurs SC, 5-deurs hatchback en als ST stationwagon. Bij de laatste, en dat is voor het eerst in de historie van Seat, tikt het vermogen de 300 pk aan. Bij deze Leon ST Cupra is 4Drive vierwielaandrijving standaard.

Seat Mazda Opel
Leon 3 Astra
1.0 TSI Reference 1.5 S 1.0 T Edition
21.900 euro 21.880 euro 21.395 euro
Seat Peugeot Renault
Leon 308 Mégane
1.6 TDI Reference 1.6 BlueHDI Allure 1.5 dCi Bose
28.550 euro 28.880 euro 28.390 euro
Seat Ford Kia
Leon ST Focus Cee’d SW
1.0 TSI Reference 1.0 EB 100 Trend 1.6 GDI Comfort
22.900 euro 22.485 euro 22.695 euro
Seat Toyota Volkswagen
Leon ST Auris TS Golf Variant
1.6 TDI Reference 1.6 D Aspiration 1.6 TDI Comfort
29.550 euro 30.095 euro 29.710 euro

De 5-deurs en ST carrosserievarianten van de vernieuwde Leon staan vanaf januari bij de Seat dealers in de showroom. Voor de in de inleiding genoemde 21.900 euro krijgt u de Leon 1.0 TSI Reference als hatchback. Diesel rijden kan vanaf 28.550 euro in de Leon 1.6 TDI Reference. De meerprijs voor de ST stationwagon bedraagt 1.000 euro. De instapprijs van de 3-deurs SC uitvoering wordt later bekendgemaakt.

Seat levert de vernieuwde Leon voor de zakelijke markt in een speciale introductie-uitvoering: de Business Intense. Deze variant beschikt standaard over onder meer navigatie met een 8,0-inch touch screen, parkeersensoren voor & achter, Full Link technologie, een licht & regensensor, DAB+ digitale radio, donkere ramen achter, een draadloze smartphone lader en keyless entry/go. Andere standaard features zijn bijvoorbeeld Verkeersborden herkenning, Lane Assist, High Beam Assist en Connected Car. De prijzen van de Leon Business Intense beginnen bij 24.500 voor de 1.0 TSI Hatchback.

Reageren is niet mogelijk.