Prijsvergelijking Volvo V90 Cross Country

0

De prijzen van de Volvo V90 Cross Country zijn bekend. Er kan met de nieuwe Zweed worden weggereden vanaf 63.675 euro (inclusief kosten rijklaar maken). Voor dit bedrag levert Volvo de V90 Cross Country als D4 AWD.

All-Wheel Drive is dus altijd standaard op de terreinlook versie van de V90, evenals Hill Descent Control, een stoer en tegelijk stijlvolle bodykit en speciale lichtmetalen velgen. De V90 Cross Country arriveert einde eerste kwartaal van 2017 bij de Volvo dealers.

v90crosscountrya2
De bodemvrijheid van de Cross Country uitvoering bedraagt 21 centimeter, hetgeen 6 centimeter méér dan die van de reguliere V90. De genoemde bodykit bestaat uit antracietkleurige wielkast verbreders, dorpellijsten en stootstrips. De onderkant van de bumpers is in dezelfde kleur uitgevoerd en voorzien van een zilverkleurige bodem beschermplaten. Achter heeft de stoere V90 een diffuser. De bodykit is desgewenst leverbaar in de kleur van de carrosserie; een primeur voor een Cross Country model.

Bestuurders die de Volvo V90 Cross Country in hun binnenspiegel zien naderen, kunnen de stationwagon herkennen aan de speciale grille met verticale zwarte lamellen en verchroomde details. Wie verder kijkt, ontdekt dat de buitenspiegels groter zijn en aan de onderzijde antracietkleurig. De raamomlijsting is uitgevoerd in hoogglans zwart. Is de V90 Cross Country zijn voorligger gepasseerd, dan zijn de geïntegreerde uitlaatpijpen links en rechts zichtbaar. Wat de ingehaalde bestuurder niet ziet, is dat het interieur met lederen stoelbekleding is afgewerkt met het exclusieve Black Walnut Wood.

v90crosscountrya3

Volvo voorziet de V90 Cross Country van het zogeheten Touring onderstel. Dat heeft een wat zachtere afstemming voor soepele ritten over slecht wegdek. Optioneel is de V90 Cross Country uit te rusten met het Four-C onderstel met luchtvering achter.

De Cross Country uitvoering is gebaseerd op de V90 Momentum. Dit betekent dat onder meer lederen bekleding, 18-inch lichtmetalen velgen, LED koplampen en verwarmbare voorstoelen standaard zijn. Qua veiligheidsuitrusting is er City Safety inclusief het nieuwe Large Animal Detection, Lane Keeping Aid en de tweede generatie van de semi-autonome rij modus Pilot Assist (functioneert bij snelheden tot 130 km/u). Ook het uitgebreide multimediasysteem Sensus (met standaard audiostreaming via Spotify en optioneel de mogelijkheid tot Apple CarPlay) is aanwezig.

v90crosscountrya4
De nog completere Cross Country Pro (meerprijs 8.000 euro) kent als basis de uitrusting van de V90 Inscription. Deze uitvoering biedt extra luxe in de vorm van onder meer geperforeerde nappalederen interieurbekleding met ventileerbare stoelen en massagefunctie, 8-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, volledige LED techniek voor de Active High Beam koplampen, LED dagverlichting en idem mistlampen met bochtverlichting.

Het hoge veiligheidsniveau van de V90 Cross Country krijgt volgens Volvo een extra dimensie met Slippery Road Alert en Hazard Light Alert, nieuwe actieve veiligheidssystemen die om te beginnen in Zweden uitgerold worden. Wanneer het eerste systeem merkt dat een bepaalde plek op de route glad is – bijvoorbeeld door olie – deelt het deze nuttige informatie via ‘de cloud’ met andere Volvo rijders. Vervolgens kunnen zij hierop anticiperen. Het tweede systeem doet hetzelfde als verderop op de route een Volvo met zijn alarmlichten aan langs de kant van de weg staat, bijvoorbeeld met een lekke band.

Volvo Ford Land Rover
V90 Cross Country Edge Vignale Discovery Sport
D4 2.0 TDCi Bi-Turbo TC4 180 SE/Urban
63.675 euro 69.365 euro 62.280 euro
Volvo Audi Mercedes
V90 Cross Country A6 Allroad E klasse Estate
D5G 3.0 TDI 190 250d 4Matic All Terr.
73.175 euro 73.220 euro ± 75.895 euro
Volvo Lexus Porsche
V90 Cross Country RX Macan
T5G 450h
68.175 euro 69.990 euro 69.400 euro
Volvo Audi Volvo
V90 Cross Country A6 Allroad XC90
T6G 3.0 TFSI T5G Momentum
77.675 euro 79.870 euro 77.175 euro

Volvo levert de V90 Cross Country zoals gezegd om te beginnen als D4 AWD. Die heeft in het vooronder een 190 pk sterke 2,0 liter dieselmotor. De D5 versie (73.175 euro) haalt dankzij Power Pulse techniek 235 pk uit hetzelfde blok. Op benzine rijden in de V90 Cross Country kan het goedkoopst in de 254 pk sterke T5 AWD (68.175 euro). De T6 heeft een 320 pk variant van dezelfde 2,0 liter motor. Hij kost 77.675 euro. Op de D4 AWD na is de automatische Geartronic 8 versnellingsbak standaard; wilt u niet zelf schakelen in de basisdiesel, dan kunt u voor 2.500 euro extra de automaat krijgen.

Reageren is niet mogelijk.